torstai 8. toukokuuta 2014

Valoa tunnelin päässä...

Tänään saatiin ensimmäiset valaisimet toimintakuntoon joten pitihän niitä heti testata. 

Yläkerta alkaa olla parkettia (ei ole vielä edes tilattu...) ja kalusteasennuksia vaille valmis. 

Porraskaiteet tilattiin eilen ja ne tulevat olemaan aikaisemman postauksen mukaiset mutta ilman poikittaistukea. Kaksi alinta porrasta jätettiin ilman pinnakaiteita keventämään kokonaisuutta ja liikkumisen helpottamiseksi. Tammipuinen käsijohde kiinnitetään seinään.

Lasiovet tilasin Lasistamosta viime viikon alussa. Meille tulee lasiliukuovet aulan ja pukuhuoneen välille (satiini) ja pukuhuoneen ja kylpyhuoneen välille (kirkas). Lisäksi tulee saunan ovi karmittomana ja saunan oven viereinen lasiseinä. Yläkertaan tulee betonikaiteen ja seinän väliin lasiseinäke. Kylpyhuoneeseen tulee suihkuseinä ja kääntyvä lasiovi 215 cm korkuisina (ei ainakaan roisku vesi kylpyhuoneen oveen). 

Alakerrassa alkaa seuraavaksi aulan ja askarteluhuoneen laatoitus 60x60 cm laatoilla. Tässä vielä muutamia kuvia rakennukselta...Valot ensimmäistä kertaa päällä. Lattian laatoitusta varten on vedetty kohdistusviivat.
Käyttöullakon luukku. 
Keittiön yläkaapit on asennettu. Alakaappeja ei voitu vielä asentaa koska sähkärillä oli hommat kesken.
Seinävalaisimet ja puhallinkonvektori.
IDO:n WC-pönttö.
Oraksen suihku odottaa asentamista. 

3 kommenttia:

 1. Siististi asennettu puhallinkonvektori. Miten se on toteutettu ja minkä tyyppinen? Tuolla tavalla ei ole yhtään pöllömmän näköinen versus jotain tyyliin ilmalämpöpumppu seinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Vili,

   puhallinkonvektori hankittiin maalämpötoimittajan (Diileri) kautta ja se on Chillerin Grand Vari. Se käyttää maaviileä huonetilan jäähdyttämiseen.

   Konvektori on asennettu seinän takana olevan vaatehuoneen kattoon ja sen vuoksi vaatehuoneen korkeus on "vain" 2450 mm eli se on matalin huone koko talossa. Keittiö/olohuoneen puolelle konvektorista näkyy pelkästään tuo säleikkö.

   Poista
 2. Meilläkin on varastokoppi ja raput vierekkäin ja siinä yhteydessä menee vielä putkihormikin kellarin tekniseen tilaan (johon tulee jossain vaiheessa maalämpöpumppu). Eli voisinkin tehdä tämän homman ihan samoin - eli seinäasennuksena, vaikka alun perin konvektori piti laittaa kattomallisena. Muistatko Jukka tai haluatko kertoa jotain tuon teidän laitteen tehoista tai hinnoista, eli itselläni on nyt myös "vertailussa" tämä sama Chillerin Grand Vari, tai sitten Inno Airista Ventilclima VEMA 3, jonka hinta 899€ ja viilennysteho 4 kWh paikkeilla, http://www.scanoffice.fi/uploads/Products/product_36/esite_ventilclima_vema_1-3.pdf

  VastaaPoista