maanantai 10. joulukuuta 2012

Suunnitelmat valittu

Saimme arkkitehdiltä toiset luonnoskuvat marraskuun viimeisenä päivänä. Meillä meni toista viikkoa L1 ja L2 pohjia vertaillessa, kummassakin oli hyvät ja huonot puolensa. Ongelmana L1-kuvissa oli ollut keittiö/olohuone yhdistelmä, eikä se poistunut L2-kuvissakaan. Se nyt vaan on niin että yläkertaan ei mahdu kaikki haluttu toiminnallisuus tai mahtuu jos on riittävästi rahaa käytettävissä (tai jos pääsisäänkäynti ja kodinhoitohuone olisi siirretty alakertaan).

Valitsimme lopulta alkuperäisen pohjan ja lähdemme sen pohjalta jatkamaan suunnittelua. Pyysin arkkitehtiä tekemään seuraavat muutokset L1-kuviin.

Yläkerta:
- vaatehuone ja kylpyhuone vaihtavat paikkaa, jolloin kylpyhuoneeseen saadaan ikkuna
- eteiseen lisätään vieras WC, jonka seurauksena kuistin vaatehuone pienenee
- kuistia kavennetaan yhden harkon verran eli 600 mm (arkkitehti on piirtänyt meille kivitaloa koska mitoitus on tehty 600 mm harkoille)
- keittiöön lisätään kaappitilaa 600 mm sekä leveys- että syvyyssuunnassa (näinollen kaappitilaa saadaan 4200 mm x 4200 mm)
- takka sijoitetaan tilanjakajaksi olohuoneen ja keittiö/ruokailutilan väliin
- portaat muutetaan L-muotoon, jolloin niiden alaosaan saadaan tasanne

Pohjakuva yläkerta
Alakerta:
- tekninen tila ja vaatehuone poistetaan, jolloin aula/takkahuone suurenee
- tekninen tila siirretään askarteluhuoneen takaosaan ja käynti sinne varastosta
- takka siirretään makuuhuoneiden väliin
- makuuhuoneet levenevät 300 mm kuistin pienentämisen myötä, joten vaatekaapit sijoitetaan niiden väliselle seinälle vastakkain
- ulkoportaiden alle lisätään ulkoovi, jolloin sitä voidaan käyttää varastona polttopuille


Pohjakuva kellari

Nyt kun pohjaratkaisu on valittu niin pitäisi alkaa miettimään sitä että mistä materiaalista talo rakennetaan. Ja miten saadaan pihasuunnitelma käyntiin kun koko tienoo on lumen peitossa. Ja mihin sijoitetaan pistorasiat, antennirasiat jne. Ja minkälaista valaistusta tullaan tarvitsemaan ja minne. Ja minkälainen keittiö tulee. Ja minkälainen sauna. Ja kylpyhuone, tuleeko kylpyamme. Entäpä kotiteatteri....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti