tiistai 15. tammikuuta 2013

Maaperätutkimusta ja vähän muutakin

Maaperätutkimus tehtiin suunnitelmien mukaisesti keskiviikkona 2.1. Kävin illalla tontilla katsomassa mitä siellä oli tehty. Jälkiä oli ristiin rastiin tonttia ja lumessa näkyi punaiset merkinnät jokaisen kairatun reiän kohdalla. Tulokset tulivat sähköpostiin jo torstaina ja paperiversio tipahti postilaatikkoon perjantaina. Reikiä oli kairattu yhteensä 7 kappaletta, viisi talon kohdalle (yksi jokaiseen kulmaan ja yksi keskelle) ja kaksi autokatoksen kohdalle. Täytyy sanoa että kyseessä oli todella nopeaa toimintaa Uudenmaan Pohjatutkimukselta. Tulosten perusteella (tämä oli kyllä jo tiedossakin) lounaan ja luoteen välinen kulmaus joudutaan louhimaan. Tontilla on muuten aika isot korkeuserot vaikka syksyllä laittamistani kuvista ei sitä huomaakaan. Autokatoksen lattian ja talon toisen kerroksen lattian välillä on 6 metriä korkeuseroa.

Maanantaina 7.1. kävimme allekirjoittamassa nykyisen asunnon myyntikauppakirjat. Raha vaihtoi nopeasti omistajaa eikä se kyllä meidän tililläkään viipynyt turhan kauan. Nyt on sitten vanha asuntolaina ja autolaina maksettu pois. Loput käytetäänkin rakentamiseen, joka varmaan tulee olemaan loputon rahareikä. Tase pääsee sitten Thaimaan lomalle meidän myyntipalkkiolla. 

Vuokrasimme tämän kuun alusta 5m2 varastotilaa Tikkurilan Pelican Self Storagesta. Nyt sinne on sitten viety 70-80 muuttolaatikkoa ja nojatuoli. Maalle vietiin jo syksyllä kaksi peräkärryllistä tavaraa. Maritan vanhempien luokse on viety lasten sängyt, sohva, hyllyköitä, lasten lelut ja kaikkien meidän vaatteet. Kaikki mahdollinen säilytystila alkaa olla jo täynnä mutta asunto ei vaan tahdo tyhjentyä. Ulkovarastossa on vielä paljon tavaraa (mm. auton renkaat ja kaikki minun kalastusvälineet). Sisällä on vielä keittiön pöytä tuoleineen, meidän sänky, keinutuoli, olohuoneen pöytä, pesukone. Ulkona terassikalusteet, lastenrattaat, pulkat jne. Ja yksi kuorma vietiin jo sorttiasemallekin. Asunnonkin pitäisi olla tyhjä sunnuntaiksi...

Ensi viikolla mennään taas tapaamaan arkkitehtiä. Hän oli eilen käynyt rakennusvalvonnassa esittelemässä piirustuksia, eikä niihin ollut ollut mitään huomauttamista. Louhittavan kallion vuoksi olisi mahdollista siirtää autokatosta lähemmäksi tietä ja talon ja autokatoksen väli voisi olla normaalia pienempi. Katsotaan sitten mihin me päädytään ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti