torstai 12. joulukuuta 2013

Keittiösuunnitelmat muuttuivat

Keittiösuunnitelmat ovat ehtineet muuttua monen monta kertaa meidän rakennusprojektin aikana. Suunnitelmiakin on tehty useita (arkkitehti, Nixi, sisustussuunnittelija, Puustelli, Domus ja Keittiömaailma). Kokovalkoista keittiötä on ehdotettu Nixistä ja Puustellista. Kokomustaa keittiötä valkoisella tasolla Keittiömaailmasta ja Domukselta. Nyt kokeillaan sitten sellaista vaihtoehtoa, jossa ovet ovat kiiltävän harmaat ja tasona valkoinen 20 mm kvartsitaso.

Mielenkiintoista kaikissa saaduissa tarjouksissa (Nixi, Puustelli ja Keittiömaailma) oli niiden yhtenevät hinnat. Ensimmäinen tarjous Siemensin kodinkoneilla oli kaikilla noin 19500 euroa. Jos näistä tarjouksista voisi yhdistellä eri osat keskenään niin päästäisiin sinne 14000-15000 euron hintaluokkaan.


Ovet ovat oikeasti paremman näköisiä kuin tässä kuvassa. Jääkaappi ja pakastin ovat kuvasta poiketen rosterisia. Yläkaapit ovat 400 mm leveillä ovilla. 
Vedettävät laatikostot ovat uusia Legraboxeja. Kulmaan tulee LeMans kaappi ja altaan vasemmalle puolelle 400 mm laatikosto, johon voidaan sijoittaa bioroskis niin että se on helposti käytettävissä. 

Kodinkoneet ovat Siemensin koneita ja ne tulevat Puustellin keittiön mukana lukuunottamatta jääkaappia ja pakastinta jotka tilasin Gingantista.


Täysintegroidut koneet vaihtuivat näihin (Siemensin integroitava jääkaappi olisi maksanut alennuksen jälkeen noin 2100 euroa ja siihen vielä pakastin päälle). Jääkaappi KS36VAI31 ja pakastin GS36NAI31.Keittotaso flexInduction alueella (tässä mallissa on metallireunukset sivuilla ja voi olla että se vaihtuu sellaiseen jossa ei ole metallireunuksia).
Pyrolyysiuuni
Mikroaaltouuni
Täysintegroitu astianpesukone vaihtui puoli-integroiduksi malliksi. Aterimille on erillinen taso astianpesukoneen yläosassa.

EDIT 16.12.2013: Savon liesituuletin.

14 kommenttia:

 1. Hei! Aika hintavalta kuulostaa. Olenkohan kysynyt jo aikaisemminkin, mutta jätittekö ikealaiset suunnitelmista tarkoituksella pois? Meidän keittiölle tuli hintaa koneineen 6000e. Meillä ei ole yläkaappeja, mutta silti hintaero on aika merkittävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mava, teimme edelliseen asuntoon keittiöremontin 2008 ja asensimme silloin Ikean keittiön (hyvä keittiö ei mitään moitittavaa). Pohdin silloin myös kodinkoneiden ottamista Ikeasta mutta päädyin kuitenkin Electroluxin koneisiin.

   Minulle oli alusta asti selvää että kodinkoneet tulevat olemaan joko Mielen tai Siemensin. Ja keittiö oli tarkoitus ottaa Nixiltä mutta se vaihtui sittemmin Puustellin keittiöön. Eli joo, Ikea jätettiin tarkoituksella pois.

   Laskin juuri että kodinkoneiden hinnaksi tulee 4550 euroa ja kivitason 2630 euroa. Keittiökalusteiden osuutta en vielä tarkalleen tiedä koska vaihdoimme ovimallin (halvempi kuin edellinen).

   Poista
 2. Mietin juuri samaa kuin Mava, eli melko kallista. Tosin pelkästään teidän liesi maksaa yksinään paljon ja ovathan nuo Siemensin kodinkoneet siitä arvokkaimmasta päästä. Itse en vain ole ikinä ymmärtänyt miksi maksaa ylihintaa siitä samasta lastulevystä mutta eri merkillä. Jokainen toki valitsee itse keittiönsä, hyvältä näyttää tuo harmaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maria, Siemensin kodinkoneet ovat tosiaan aika hintavia mutta sentään halvempia kuin Mielen koneet ;) Luultavasti kalusteiden rungoissa ei ole kovin suuria eroja eri toimittajilla, erot syntyvät kaappien ja laatikostojen sisällöstä sekä ovien vahvuuksista ja pintamateriaaleista.

   Keittiö ja olohuone ovat yhtä avointa tilaa joten perinteistä keittiömäisyyttä pitää yrittää häivyttää näyttävillä materiaaleilla ja kodinkoneilla. Alunperin oli tarkoitus integroida myös jääkaappi ja pakastin mutta Siemensin integroitava jääkaappi oli sikakallis (yli 2100 euroa alennuksen jälkeenkin). Onneksi nuo uudet jääkaapit ja pakastimet ovat jo suorilla ovilla, niin niitä ei välttämättä tarvitse enää peittää.

   Poista
 3. Hyvältä näyttää ja muistakaa, että se on ihan ok muuttaa mielensä ;)

  Nim. mielensämuuttaja No.1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen tässä rakentamisessa on huomannut sen että mieli muuttuu useasti. Siksi emme olekaan vielä saaneet päätettyä oikeastaan mitään (lattialaattoja, seinien värityksiä, parkettia, julkisivun väriä, takkaa jne.). No, eiköhän tämä tästä jotenkin maaliin saada.

   Poista
 4. Hei, uusi lukija ilmoittautuu. Olemme tosin vain remontoimassa asuntoa perinpohjin, mutta meilläkin keittiön suunnittelu on piakkoin ajankohtaista. Mahtava tuo toinen kuva, jossa näkee kaappien sisälle :) Eikä ekassakaan kuvassa mitään vikaa ole ;) Mitä kaikkea tuohon tarjottuun hintaan kuuluu? Kuuluuko myös asennus ja toimitus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei J, hintaan kuuluu itse asiassa kaikki mikä näkyy kuvassa (paitsi punaisella merkityt jääkaappi ja pakastin, jotka tilasin Gigantista). Oraksen Cubista hana ja iso allas kuuluvat myös hintaan. Siemensin kahvinkeitin, vedenkeitin ja leivänpaahdin tulivat ns. kaupan päälle (varmaan ovat mukana kalusteiden hinnassa...). Kalusteet toimitetaan koottuna ja toimitus sisältyy hintaan. Asennus ei kuulu hintaan, tarkoitus on itse asentaa kalusteet.

   Paketista puuttuu myös liesituuletin koska Puustellilla ei ollut Savon liesituulettimia. Meille tulee Savolta sellainen kaapin sisään asennettava liesituuletin joka käynnistyy automaattisesti ja jossa ei ole mitään ulos vedettävää lippaa.

   Poista
  2. Meillekin tulee tuo sama liesituuletin! Mä toivon, että se kerää höyryt oikeaan rööriin. Muistan kuulleeni, että sellaiset lieden taakse tulevat tuulettimet sekä kattoon tulevat suorat tuulettimet, joissa ei ole varsinaista "kupua/lippaa", eivät olisi niin hyviä kun ne ei "kerää" kupuunsa niitä höyryjä. Sitten aloin miettimään tuota meidän valintaa, että sama juttuhan tuossa mallissa on kun siinä ei ole mitää ulosvedettävää lippaa vaan se jää vähän "taakse".

   Sillä aiomme kuitenkin mennä, sillä tykkään siitä, että liesituuletin ei erotu kaappirivistöstä. Oletteko päässeet testaamaan tuota Savon liesituuletinta jossain tai onko jollain tutulla käyttökokemusta?

   Poista
  3. Sama juttu meilläkin eli minä en halunnut että yläkaappien keskelle tulee liesituuletin. Minkäänlaista kokemusta tuosta liesituulettimesta ei ole mutta keittiömyyjä sanoi että siinä on tehokas moottori, joten toivotaan että se pitää paikkaansa. Savon liesituulettimessa on se hyvä piirre että se käynnistyy automaattisesti kun ruokaa aletaan laittamaan. Lisäsin tekstiin vielä liesituulettimen kuvan.

   Poista
 5. Teillä on ihan samoja pohdintoja kuin meillä. Mietin pitkään mattamustaa keittiötä, mutta päädyin lopulta kokovalkoisiin kaappeihin ja mustaan kivitasoon. Saas nähdä kaduttaako jossain vaiheessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen keittiö mustalla tasolla oli yhtenä vaihtoehtona mutta Puustellista ei saa mustaa kivitasoa 20 mm paksuisena. Keittiön suhteen minulla on ollut vaatimuksena että sinne tulee ohut kivi-/kvartsitaso. Puustellilla ainoa 20 mm kivitaso on kiiltävän valkoinen eli kaapistojen alle sijoitettavat ledinauhat tulevat peilaamaan pahasti tason pinnasta.

   Musta keittiö olisi ollut tyylikäs vaihtoehto avokeittiöön...

   Poista
 6. Hyvältä näyttää nuo teidän valinnat.. Itsekin päädyimme Puustellin keittiöön (ja khh + vessat) Siemensin koneilla. Halvin se ei ollut, mutta ei kalleinkaan ja olimme edellisen remontin jälkeen niin tyytyväisiä Puustellin keittiöömme, että se ratkaisi valinnan. Ja tyytyväisiä olemme olleet nytkin. Yksi kysymys, eli onko tuo teidän mikro ns. yläkaappiin mitoitettu vai syvempi malli? Halusimme hyvien kokemusten perusteella uuteenkin kotiimme syvän mikron ja en ymmärrä miksi myyjät eivät sitä automaattisesti tarjoa tai meille ei ainakaan tarjottu. Eli jos ette ole valinneet syvempää mallia, niin suosittelen, jos mikroon haluaa yhtään isompaa astiaa saada mahtumaan.
  Ja asennuksesta ei tosiaan kannata maksaa, jos vatupassi pysyy kädessä, sillä asennus oli ainakin meidän mielestämme suhteellisen helppoa. Ja rappusten asentajamme kanssa kun juttelimme, niin hän olisi tarvittaessa asentanut keittiön puolta halvemmalla kuin Puustelli, eli asennuksen halutessaan, kannattaa se usein ottaa muualta kuin keittiötoimittajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Minna, päädyin Puustellin keittiöön lähinnä sen takia että serkkuni on siellä töissä. Mikro on tuota "yläkaappi" mallia eli vain 300 mm syvä. Keittiömaailman suunnittelija oli ainoa joka tarjosi Siemensin syvempää mallia. Meillä ei sellaiselle kuitenkaan ole tarvetta koska mikroa käytetään lähinnä ruokien lämmitykseen, joten normaalikokoinen lautanen mahtuu tuohon pienempään malliinkin.

   Poista