maanantai 23. joulukuuta 2013

Rakentaminen edistyy

Blogin päivityksessä on ollut vähän taukoa johtuen mm. siitä että kamera hajosi liian monen kolahduksen seurauksena. Nyt on hommattu varsinainen halpiskamera, Canon IXUS 132. Toinen syy on se että rakennuksella ei oikein ole tapahtunut mitään tai sekin mitä on tapahtunut on ollut varsinaista tervan juontia.

Yläkerran väliseinät saatiin lopulta tehtyä valmiiksi. Seinän teko keskeytyi lähes kahdeksi viikoksi kun väliseinäharkot loppuivat kesken. Harkot tosin saatiin rakennukselle parin päivän päästä mutta rakennusmiehet vasta parin viikon kuluttua.

Hormin muuraus aloitettiin keskiviikkona. Hormia siirrettiin parikymmentä senttiä väliseinään päin että saadaan takan liitoskohta osumaan kohdalleen. Samalla saadaan yläkertaan saman verran lisätilaa kaiteen ja hormin välille. Hyvin alkanut hormin teko keskeytyi kuitenkin torstaina kun urakoitsija ei saanut ketään nostamaan kiviä ullakolle. Ei kuulunut muurarin hommiin...  

Eilen kiipesin yläpohjaan siivoamaan talitinttien jätökset. Raahasin sinne rakennusimurin ja imuroin höyrynsulkukankaan päälle tippuneet vuorivillan palaset (linnut olivat nokkineet reikiä IV-putkien alumiinipaperiin ja repineet vuorivillaa esiin). Samalla imuroin seinien vierustat sahanpuruista, styroksin kappaleista ym. roskasta jota sinne oli jäänyt. 

Tällä viikolla rakennuksella ei varmaankaan paljoa tapahdu. Sähkäri meinasi käydä viimeistelemässä alakerran siihen kuntoon että katon levytys voidaan aloittaa.


Hmm, jos putkimies on putkari ja sähkömies sähkäri niin mikä sitten on runkomies...


Autokatokseen laitettiin betonilattia
Varastojen lattiatkin valettiiin toissa viikolla.
Tähän sekasotkuun väliseinien asennus keskeytyi harkkojen loppumisen vuoksi.
Lopulta kuitenkin väliseinät saatiin tehtyä. Teetätin samalla kivikaiteen porrasaukon viereen. Vasemmalla näkyvän oviaukon päähän tulee lasikaide, jolloin eteisestä saadaan suora näköyhteys ulos.
Alaslaskut on tehty molemmissa kerroksissa. Kuvassa näkyy hormin aukko joka piikattiin väliseinään asti auki.
Hormi asennettuna ja takan liitoskohta valmiina, Uuniseppien takka tulee yläliitoksella. Alakerran sähköputkitukset on myös tehty, lähes kokonaan. 
Autokatoksen peltikatto on asennettu ja samoin talon päässä näkyvät talotikkaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti