lauantai 11. tammikuuta 2014

... jatkuu

Rakentaminen keskeytyi joulua edeltävällä viikolla kuin seinään. Loppiaiseen mennessä siellä ei ollut tapahtunut muuta kuin se että sähkäri kävi viimeistelemässä alakerran sähkövedot ja maaurakoitsija tekemässä etupihan tasoitukset.

Tällä viikolla hommat lähtivät jälleen liikkeelle. Tiistaina Domuksen asentajat kävivät laittamassa autokatokseen ikkunat ja kolme ovea taloon. Hormikin saatiin torstaina lopulta valmiiksi. Takat tulevat parin parin viikon päästä ja niiden pitäisi olla pystyssä tämän kuun loppuun mennessä. Soitin viikolla Etelä-Suomen Peltipojille että piipun pellityksen voisi tulla tekemään perjantaina. Sovimme että samalla kertaa asennetaan rännit ja räystäskourut paikoilleen. 

Talon päädyn tukimuurin tuentaa ei ollut tehty kunnolla ja tästä syystä valua ei ollut pystytty tekemään loppuun. Torstaina se sitten käytiin valamassa valmiiksi. Torstaina vedettiin sähkön syöttökaapeli taloon ja samalla myös sähkökaappi siirrettiin autokatoksen seinustalle ja tietoliikennekaapelille laitettiin valmiiksi suojaputki. Elisan kaapelin asennus on helmikuun alussa.

Tänään maaurakoitsija sai muurin ja seinän vierustat täytettyä. Huomenna menemme laittamaan talon takaosaan suodatinkankaan ja styroksit niin että maaurakoitsija pääsee tekemään takaosankin valmiiksi. Ensi viikolla päästään toivottavasti aloittamaan sisätyöt...


Räystäät, kourut ja ikkunapellit asennettu. Samalla siirrettiin tikkaat talon päädystä talon taakse. Päädyssä ne olisivat olleet pahasti kulkuväylän kohdalla. Sen lisäksi tikkaita olisi pitänyt kiivetä lähes kymmenen metriä päästäkseen katolle...
Yläkerran terassin ovi paikoillaan, toivotaan että säilyy ehjänä...
Hormi valmiina takkaleivinuunia varten.

2 kommenttia:

  1. Minkälainen tai minkä hintainen Elisan kaapeli teidän taloon on tulossa? Itse yritin Rekolassa saada talooni Soneralta valokuidun, mutta ensin sitä ei haluttu tarjota lainkaan, ja sitten hinta oli yritysliittymänä sellainen, että kiitos ei-kiitos. Olisiko Elisalla sitten jotain järkevän hintaisia kaapeli-yhteyksiä tarjolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mika, meidän alueelle ei ole saatavilla muuta kuin kuparikaapeliyhteys eli siihen on tyydyttävä. Elisa Talokaapeli -liittymän hinta on 1195 euroa.

      Poista