lauantai 27. lokakuuta 2012

Arkkitehti valittu


Arkkitehdin valintaa varten hain Vantaan rakennusvalvonnasta sellaisten arkkitehtien nimet, jotka olivat toimineet pääsuunnittelijoina Itä-Hakkilan ja Kuninkaanmäen alueella parin viime vuoden aikana. Lisäksi olin tutustunut opukseen nimeltä "Safa pientalojen suunnittelijoita 2012". Pyysin tarjousta pääsuunnittelusta ja arkkitehtisuunnittelusta yhteensä kuudelta arkkitehdiltä. Tarjousten hinnat vaihtelivat 5200-11000 euron välillä. 

Arkkitehti nro 1, mies, tarjous 7995 euroa. Lähetin kirjallisen tarjouspyynnön ja tarjous tuli heti seuraavana päivänä. Tämä oli sama arkkitehti, joka ensimmäisellä kerralla unohti tulla tontille. Jälkimmäinen tapaaminen tontilla sujui suunnitelmien mukaan, arkkitehti oli tällä kertaa paikalla jo ennen meitä.

Arkkitehti nro 2, nainen, ei tarjousta. Lähetin kirjallisen tarjouspyynnön ja vastaus tuli parin  päivän kuluttua.  Siinä hän ilmoitti että hänellä ei ollut sillä hetkellä aikaa mutta hän olisi voinut laittaa tarjouksen, jos olisimme voineet odottaa kuukauden verran.

Arkkitehti nro 3, nainen, tarjous 10925 euroa. Lähetin kirjallisen tarjouspyynnön ja vastaus tuli vasta yli viikon kuluttua. Tätä arkkitehtia meille suositteli yksi tuttava pariskunta. Tarjouksessa oli hyvin perusteltu suuri työmäärä, joka oli yli kaksi kertaa enemmän kuin pienin työmäärä. Arkkitehti olisi halunnut tavata meidät toimistollaan.

Arkkitehti nro 4, nainen, tarjous 5950 euroa. Lähetin kirjallisen tarjouspyynnön ja vastaus tuli parin päivän kuluttua. Arkkitehti olisi halunnut tavata meidät toimistollaan, keskustelin kuitenkin hänen kanssaan puhelimessa.

Arkkitehti nro 5, nainen, tarjous 5200 euroa. Yhden vastaavan työnjohtaja ehdokkaan suosittelema arkkitehti. Soitin hänelle ja sovittiin tapaaminen tontilla. Tapaamisen jälkeen arkkitehti tuli käymään meidän kotona, jossa keskustelua jatkettiin vielä puolentoista tunnin ajan. Arkkitehdistä jäi hyvä kuva jo ensimmäisen puhelinkeskustelun perusteella ja tapaaminen vain vahvisti sitä.

Arkkitehti nro 6, mies, tarjous 7500 euroa. Tämän arkkitehdin yhteystiedot sain eräältä lentopallokaverilta. Soitin hänelle  ja sovittiin tapaaminen tontilla. Tapaamisen jälkeen käytiin arkkitehdin kotitoimistolla, joka oli hänen itsensä suunnittelema rinnetalo. Tässä olisi ollut se hyvä puoli että arkkitehti asui ihan meidän vieressä.


Finaali käytiin arkkitehtien 4 ja 5 välillä. Lopullinen valinta oli arkkitehti nro 5, siihen vaikutti se että arkkitehti tuli käymään tontilla. Suunnittelusopimuksen allekirjoitimme tiistaina 23.10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti