lauantai 6. lokakuuta 2012

Tontti

Kartan mukaan tontin korkeusero on noin 7 metriä alaosan etunurkan ja yläosan takanurkan välillä. Korkeusero tuntuu isolta mutta tontin pisimmän sivun viereinen osa ei ole yhtä jyrkkää rinnettä kuin tontin alaosa, jossa on oikein avokalliotakin. Tässä on muutama kuva tontista joka kuvissa näyttää melkein tasamaa tontilta.


Tontin alaosa (kiila), hiekkarinne on todellisuudessa jyrkempi kuin
miltä se näyttää tässä kuvassa

Tästä tarkkasilmäinen voi ehkä huomata kuvan vasemmassa reunassa puiden välistä pilkottavan avokallion. Siinä voivat lapset sitten harjoitella kalliokiipeilyä.

Tässä on tontin keskiosa, jonne pihan pitäisi muodostua. Ja ajoliittymä tontille.

Minun oli pakko laittaa tontin yläosasta alaspäin otettu kuva, jossa vasemmalla näkyy tontin ainoa säilytettävä koivu. Isot puut lähtevät talon paikalta ja auringon edestä pois.

Tässä on kuva tontin tasaisimmasta osasta, harmi vaan että on liian lähellä
naapuria joten siihen ei voida rakentaa taloa.

Ensimmäisiä kertoja kun käytiin tontilla niin luultiin että talo saataisiin tästä oikealle. Todellisuus paljastui myöhemmin kun löydettiin oikeat tonttimerkinnät. Naapurilla on tasaista ja meillä rinnettä.

Alkuperäinen ajatus oli rakentaa talo niin että katon harja olisi tontin pisimmän sivun suuntainen (saman suuntainen kuin tien toisella puolella olevilla taloilla). Vantaan rakennusvalvonnassa kuitenkin suositeltiin että talo sijoitettaisiin tontin korkeuskäyrien suuntaisesti. Käytännössä se tarkoittaa sitä että harjan suunta muuttuu 90 astetta eli osoittaa lounaaseen.

Oheisesta kartasta (kuva on otettu kartta.vantaa.fi sivulta) näkyy miten naapuritalot sijoittuvat  tonteille ja minkä muotoisia ne ovat. Meidän tontin pohjoispuolella on kaksi uutta tonttia, jotka olivat myynnissä samaan aikaan kuin meidän tontti. Länsipuolella on kaavoittamaton alue, varmaan siihenkin jossain vaiheessa saadaan talo aikaiseksi. Meidän tontti on siis tuo 97-55-2.


Tien toisella puolella on kaksikerroksinen kivitalo ja sen pohjoispuolella puolitoistakerroksinen (+ kellari) puutalo.

Tältä pohjalta talo pitäisi saada suunniteltua tontille niin että maasto, ilmansuunnat ja naapurit huomioidaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti