perjantai 2. marraskuuta 2012

Asunnon myynti

Huolestuttavat tiedot asuntojen hintojen laskusta, myynnin hidastumisesta ja varainsiirtoveron noususta saivat vipinää meidän nykyisen asunnon myyntiin. Soitin Taselle joka on kiinteistövälittäjä ja sovimme että hän tulee viikonloppuna käymään (muutama viikko sitten). Taisin esittää asian niin epäselvästi että hän unohti koko tapaamisen.

Marita soitti heti seuraavalla viikolla toiselle välittäjälle joka oli käynyt pari vuotta sitten arvioimassa meidän asuntoa. Meidän oli silloin tarkoitus ostaa nykyisen asunnon läheltä vanha rintamamiestalo mutta meidän tarjousta ei hyväksytty emmekä lähteneet korottamaan sitä. Välittäjä kävi meillä arvioimassa asunnon. Hintapyyntö olisi 229 000 euroa ja välityspalkkio 2,8%. 

Marita halusi myös toisen arvion, joten seuraavaksi paikalle tuli OPKK:n välittäjä. Hänen hintapyyntönsä asunnolle olisi ollut 239 000 euroa ja välityspalkkio 2,95%. Hintapyyntö tuntui kyllä vähän liian optimistiselta.

Toinen kaverini Pauli oli käynyt Tasen luona ja maininnut siitä että Tase oli unohtanut käydä meillä arvioimassa asunnon hinnan. Tase soitti heti sen jälkeen ja sovittiin että hän tulee OPKK:n välittäjä jälkeen käymään meillä. En maininnut asiasta mitään Maritalle, jos Tase taas unohtaisi tulla paikalle. No tällä kertaa hän ilmestyi paikalle ja tarjosi asunnon myyntiä pienemmällä välityspalkkiolla. Hyväksyttiin Tasen tarjous ja hintapyynnöksi sovittiin 229 000 euroa. Se on velaton hinta, taloyhtiölainaa on jäljellä vähän yli 4000 euroa.

Ensimmäinen yleinen näyttö sovittiin su 5.11. Sitä ennen viikonloppuna 20.-21.10 vaihdettiin appiukon kanssa nopeasti keittiön vanhat kaapit uusiin Ikean kaappeihin. Meillä oli tehty keittiöremontti 2008 syksyllä ja se jäi silloin vähän kesken tilanpuutteen vuoksi. Se olisi vaatinut myös makuuhuoneiden remontointia jotta olisimme saaneet tarpeeksi kaappitilaa kaikelle meidän tavaramäärälle. Tase kävi kaappien vaihdon jälkeen kuvaamassa asunnon ja laittoi ilmoitukset etuovelta oikotien kautta jokakotiin. 

Tällä viikolla Tase soitti että pari ostajaa olisi kiinnostuneet näkemään asunnon ennen virallista näyttöä. Sovittiin että torstaina klo 17 voisi esitellä asuntoa. Sen jälkeen meillä alkoi hillitön siivoaminen ja ylimääräisten tavaroiden piilottaminen. Peräkärry saatiin hetkessä täyteen roinasta ja lisäksi täyttyi auton takakontti (pitää lähettää romut maalle ensi viikolla). Marita siivosi keskiviikkona puoleen yöhön asti asuntoa. Torstaina minä siivosin vielä viimeiset ylimääräiset romut auton takakonttiin. Irrotin vielä porakoneella makuuhuoneen seinältä vanhan videotykin telineen ja pari muovista johtokoteloa. Sen jälkeen äkkiä koko perhe appivanhempien luo evakkoon, ensimmäiset katsojat olivat siinä vaiheessa jo pihassa. 

Illalla kotiin tulon jälkeen huomasin että makuuhuoneen sängyllä olivat sulassa sovussa videotykin teline, muoviset listakotelot ja akkuporakone... 

3 kommenttia:

  1. Kiitos kirjoituksesta. Me olemme myös laittamassa asuntoamme myyntiin täällä Vaasassa, ja olemme myös suunnitelleet että tekisimme sen kiinteistövälittäjän avulla. Uskon että se varmasti tekee prosessista paljon helpomman. Toivottavasti teillä meni asunnon myynti sutjakkaasti ja helposti.

    VastaaPoista
  2. Mies on puhunut siitä, että me myisimme meidän asunnon. Itselläni on vahva tunneside sitä kohtaan, joten on vaikea edes miettiä hintaa, jota siitä pyytää. Välittäjä siihen varmasti tarvitaan avuksi, joka meitä siinä auttaa. Asunnon myynti on kuitenkin semmoinenkin projekti, että jos ei tiedä mitä tekee, on hyvä olla apuja mukana.

    VastaaPoista
  3. Tutulla on asuntokaupat edessä. He myös aikovat näyttää asuntoaan ennen virallista näyttöä. Lupaavalta kuitenkin vaikuttaa. Nämä ovatkin jännittäviä aikoja, kyse kun on kuitenkin suuremmista kaupoista.

    VastaaPoista