sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Alakerran väliseinät valmiit

Tällä viikolla meidän rakennusmies sai kuin saikin alakerran väliseinät valmiiksi. Sähkömieskin kävi merkkailemassa kytkimien ja valojen paikat seiniin. Minulla kävi moka kun en muistanut sanoa rakennusmiehelle että pesuhuoneen ja saunan väliin pitäisi saada 2300 mm korkea tila. Nyt hän ehti tehdä seinän valmiiksi niin että yläosan harkkorivi alkaa 2100 mm korkeudelta eli ei saada yhtenäistä kattoa pesuhuoneeseen ja saunaan. Toisaalta nyt voidaan tehdä pesuhuoneeseen korkeammalla oleva katto, esim. 2500 mm tai 2700 mm.

Torstaina valettiin autokatoksen sokkeli, takaosan tukimuuri ja kolme porrasta ylimääräisen varaston katolta yläkerran terassille. Samalla korjattiin kaikki ikkuna-aukkojen "valuvirheet" eli koloille jääneet kohdat.

Huomenna tulee autokatoksen täyttö ja autokatosta aletaan tekemään tiistaina. Tavoitteena olisi saada autokatoskin siihen kuntoon että sinne voidaan asentaa ikkunat samalla kertaa kuin taloonkin (viikolla 47). Ensi viikolla pitäisi myös vihdoin ja viimein tehdä lattian hionta ja täyttää se talon takaosa lecasoralla.

Saunan aukotus ennen sivuseinän tekemistä. Aukko on nyt 2100 mm korkea kun sen olisi pitänyt olla 2300 mm että olisi saatu yhtenäinen katto saunaan ja pesuhuoneeseen.
Pukuhuone ja sen takana WC. 
Kotiteatterihuoneen takaseinä. Sähkäri on merkannut takakaiuttimille putkitukset. Alhaalla keskellä on  kaiutinjohtojen putket. Sähkötarvikkeissa kaiutinrasiat ovat pikaliittimillä varustettuja, joten joudumme miettimään erilaista ratkaisua koska tarkoitus on laittaa Genelecin aktiivikaiuttimet. Käytännössä se tarkoittaa että seinään laitetaan rca-liittimet kaiuttimille mutta minkälaisella rasioinnilla.  
Kotiteatterihuoneen etuseinä. Vesijohdot viedään seinän yli tekniseen tilaan. 
Varaston seinä ja alakerran lattialämmityksen jakotukki. 
Takkahuone, ulko-ovi ja portaat. Oikealla näkyvä "läiskä" johtuu siitä että lattialle oli jäänyt laatikollinen viemärijohtojen liitospaloja ja lattia ei vielä ole kuivunut tarpeeksi. Kyseessä on halpa keino tarkistaa koska lattia on kuivunut, siinä vaiheessa kun se on kuiva niin laatikon kohdalle ei enää kerry kosteutta. 
Pukuhuoneen sähköistys "vähän" pielessä. Alimpaan tulee pesuhuoneen ja saunan valojen kytkimet ja keskimmäiseen saunan kiukaan ohjauskeskus. Ylimmässä oli alunperin ilmanvaihdon ohjauskeskus mutta se siirretään takkahuoneen puolelle portaiden alaosaan eli sitä ei tarvita täällä.
Autokatoksen sokkeli valettuna.
Portaat yläkerran terassilta varaston katolle ja tukimuuri valettuna. Takaosaan tulee vielä täyttö ja lopulliseksi pinnoitukseksi sille ja varaston katolle tulee liuskekiveys. Tukimuurin kohdalta tulee menemään kierreportaat alas.

2 kommenttia:

  1. Riippuu tietysti mitä kalustesarjaa ajattelitte käyttää mutta RCA liittimillä löytyy kyllä lähes jokaiselta valmistajalta. Ei suoraan kuvastoista eikä välttämättä ihan perussähkäri edes tiedä mitäkautta. Esim ABB sarjoihin löytyy ja Schneider electricin sarjoihin löytyy kaikkiin. Myös HDMI, yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta, googlasin heti ja löytyihän niitä. Meille on tulossa ABB:n Impressivo kalustesarja ja siitä voi ottaa RCA liitinrasiat kaiuttimien päähän mutta takaseinälle olisi Schneiderin Artic sarja parempi koska siinä on neljä liitintä yhdessä rasiassa (mahtuu kapeampaan tilaan).

      Poista