sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Autokatos nousee

Perjantaina tontille tuli rakennusurakoitsijan timpuriporukka autokatosta pystyttämään. Parissa päivässä autokatoksen runko oli valmis ja tänä aamuna siellä jo nostettiin kattotuoleja paikoilleen. Nämä kaverit tuntuvat tekevän töitä oikeasti urakalla.

Sisällä viikko on mennyt väliseiniä tasoitellessa ja sähkörasioita asennellessa. Menin alkuviikosta sanomaan urakoitsijalle että yläkerran seinien asennusta ei saa aloittaa ennen kuin lattiat on hiottu. Joten yläkerran väliseinät odottavat sitten parempia aikoja, toivottavasti ensi viikolla...

Autokatoksen täytöt tehtiin maanantaina ja talon etupuolelle saatiin vihdoin bitumikermi asennettua, joten myös talon täytöt voitaisiin vihdoin viimein tehdä, toivottavasti ensi viikolla...

Olen siivonnut taloa sisältä useampaan kertaan että se lattioiden hionta voitaisiin tehdä. Käytin aluksi harjaa siivoamiseen mutta se oli yhtä tuskaa koska betonipöly vain levisi ilmaan ja laskeutui jonkin ajan päästä takaisin. Muutama viikko sitten urakoitsija antoi hyvän neuvon siivoamiseen, kumilasta. Sillä saa lattiat nopeasti puhtaaksi ilman että kaikki paikat pölisee.

Ensi viikon torstaina on sitten ikkunoiden asennus. Domukselta tulee myös terassien ja kodinhoitohuoneen ovet. Yhdessä niistä oli ollut jokin virhe joten se meni uudelleen tuotantoon ja ovien asennus siirtyy myöhemmäksi. 

Autokatokseen asennetaan jo kattotuoleja.
Yläkerta odotteleen lattioiden hiontaa. Kuva olohuoneesta keittiöön päin.
Saunan oven ja lasiseinän paikka. Aukon olisi pitänyt olla 200 mm korkeampi.
Näillä lattioiden siivoaminen käy nopeasti. Kumilastalla roskat kasaan ja rikkalapiolla roskapussiin.
Takkahuone odottaa alaslaskua ja seinien tasoitusta.

2 kommenttia:

 1. Kylläpä teillä talo etenee nopeasti. Milloin on tarkoitus muuttaa?

  T:Uusi lukijasi Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nina, meillä rakentamisen aikataulu tehtiin tarkoituksella löysäksi ettei tarvitse tehdä kiireellä (eipä se ole paljon auttanut). Alunperin olin varautunut siihen että päästäisiin muuttamaan toukokuun 2014 loppuun mennessä. Nyt näyttäisi siltä että voitaisiin päästä muuttamaan maaliskuun lopussa tai ehkä jo aikaisemminkin.

   Poista