keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Vihdoinkin edistymistä...

Tammikuu mennä vilahti niin että rakennuksella ei paljon tapahtunut. Mutta tällä viikolla sitten alkoikin tapahtua. Kävin viikonloppuna siivoamassa rakennuksen siihen kuntoon että takkamuurarit voivat aloittaa hommansa jos ei nyt ihan puhtaalta pöydältä, niin puhtaalta lattialta kuitenkin.

Sisätyöt piti aloittaa joulukuussa mutta kun mitään ei kuulunut niin pyysin hormimuuraria asentamaan kolme vielä asentamatonta varaston ovea. Niiden asentamisen jälkeen pyysin häntä tekemään porrasvaloille paikat ja siirtämään kuistin termostaatin oviaukon toiselle puolelle (se oli asennettu tulevan liukuovikaapin sisälle). Näistä päästiinkin siihen että teetätän hänellä myös kipsilevyjen asennuksen. Alakerta on nyt valmis ja huomenna alkaa yläkerran kipsilevytys.

Sähkäri kävi tänään tekemässä viimeiset alakerran sähkövedot valmiiksi ja samalla hän asensi autokatoksen varastoon patterin. Irtisanoin Pelicanin varaston joulukuun lopussa ja tavarat siirrettiin viime viikolla ulkovarastoon, nyt siellä on lämmitys päällä. Huomenna sähkäri tulee tekemään yläkerran sähkövetoja että levytys voidaan aloittaa.

Runkourakoitsijan työntekijä tuli viime viikolla tekemään loppuun jäljellä olleet asiat. Ensimmäiseksi korjattiin saunan puoliseinä (se vähän heilui alkuperäisen asennuksen jäljiltä) tekemällä se kokonaan uusiksi. Nyt on myös kaikki vesi- ja viemäriliitännät valmiina, tänään saatiin viimeisenä kurasyöppö asennettua. Jäljellä on vielä muutamien seinien siivoaminen betoniroiskeista ym.

Myös takkamuurarit tulivat tänä aamuna hommiin ja päivän päätteeksi alakerran takka oli pinnoitusta vaille valmis. Perjantaina heidän työt jatkuvat yläkerran takkaleivinuunin asentamisella. 

Rakennusmiehet tuntuvat kaikki olevat tupakkamiehiä, joten laitoin alakerran ulko-oven viereen metallisankon ja sanoin työntekijöille että tupakan tumpit siihen ja sisällä ei tupakoida. Hyvin he ovat sen muistaneet, toivottavasti jatkossakin.


Alakerran takka laatoitusta vaille valmiina. Takka on Uuniseppien Tonava. Kaverit myös siivosivat jälkensä hyvin kuten kuvasta näkyy.
Alakerran makuuhuoneen katto levytettynä. En tajunnut tarkistaa IV-kanavien paikkoja, joten nehän ovat tietenkin eri kohdilla molemmissa makuuhuoneissa.
Takkahuoneen katto levytettynä, valaisinten aukot ovat suorassa linjassa. Tässä IV-kanava osuu suunnilleen samalle linjalle kuin valaisimet.
Yläkerran kaide oli alunperin valettu vain kolmesta kohtaa. Sen kestävyyttä oli jo ehditty epäillä ja epäilys kävi toteen siinä vaiheessa kun kaverini ja Maritan serkku kantoivat takkaleivinuunin osat yläkertaan. Yhden kiven laittaminen sitä vasten heilautti koko kaidetta. Sen jälkeen kaide korjattiin vastaavan ohjeiden mukaan eli porattiin 12 mm pystyraudat joka kolmanteen valuaukkoon ja koko kaide valettiin umpeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti