perjantai 7. maaliskuuta 2014

Lämmöt päälle

Tällä viikolla asennettiin maalämpöpumppu ja puhallinkonvektori. Pieniä haasteita näissäkin oli mutta tänään saatiin taloon lämmöt päälle.

HSY kävi pari viikkoa sitten asentamassa vesimittarin paikoilleen ja kaikki tarvittava vesi on siitä lähtien otettu vesimittarin päässä olevasta hanasta. En ollut sen kummemmin kiinnittänyt huomiota vesimittariin mutta lauantaina Iv-urakoitsija huomautti että se on asennettu väärälle puolelle, maalämpöpumpun paikalle.

Tarkoitus oli heti maanantaiaamuna soittaa HSY:lle ja pyytää heitä käymään kääntämässä se toisinpäin. HSY:n palvelu aukesi vasta klo 8.30 ja maalämpöurakoitsijan porukka tuli paikalle vähän ennen sitä. Soitin puoli yhdeksän aikaan HSY:lle ja puhelun vastaanottanut henkilö lupasi yrittää saada jonkun korjaamaan vesimittarin. HSY:n asentaja soitti vartin päästä että he pääsevät tulemaan paikalle yhdeksän jälkeen. Vartin yli yhdeksän vesimittari oli jo käännetty ja maalämpöpumpun asennus pääsi alkamaan. Tämä oli mielestäni todella hyvää ja nopeaa palvelua HSY:ltä.

Seuraavaksi maalämpöpumpun asentaja tuli kyselemään pumpun mukana tulleita tarvikkeita (käyttöohjeet, ulkolämpöanturi ja muutamia osia pumppuun). Ne olivat kuulemma olleen pumpun päällä olleessa laatikossa, jonka olin jo ehtinyt viemään pahvinkeräykseen. Minun mielestäni siellä laatikossa ei ollut mitään tarvikkeita ja samaa mieltä oli meidän rakennusmieskin. Kävin vielä penkomassa pahvinkeräyslaatikkoa mutta en löytänyt mitään tarvikelaatikkoa. Onneksi asentajat saivat hommattua puuttuneet tarvikkeet ettei asennus kaatunut roskiin joutuneisiin (tai puuttuneisiin) tarvikkeisiin.

Sitten oli se puhallinkonvektori, olin jo joulukuussa ilmoittanut että otamme sen mutta sitä ei ollut toimitettu eikä siihen tarvittavia putkiakaan. Sitten vaan äkkiä hakemaan kotoa kuvia lattialämmityskaapeleista ja sen jälkeen meidän rakennusmies piikkasi ontelolaattaan aukon josta maalämpöputket ja sähkökaapeli saataisiin alakerrasta yläkertaan. Maalämpökaverit hommasivat seuraavana päivänä putket rakennukselle ja eilen saatiin se konvektorikin. 

Tänään asennettiin puhallinkonvektori paikoilleen ja tehtiin tarvittavat putki- ja sähköasennukset valmiiksi. Maalämpöpumppu olisi saatu toimintaan jo aikaisemminkin mutta sähkökeskus saatiin tarvittavaan valmiuteen vasta tänään. Ryhmäkeskus ei tietenkään vielä ole täysin valmis, sähköjohtoja on vielä paljon asentamatta. Niiden asennus jatkuu tämän jälkeen. Kiitos kuuluu meidän maalämpötoimittajalle, sähköurakoitsijalle ja rakennusmiehelle joustavuudesta ja venymisestä.

Seinien verkotus ja kuitutasoitus saatiin myös tehtyä tällä viikolla ja ensi viikolla tasoitushommat jatkuvat pohjatasoituksella ja pintatasoituksella. Ja sitten pohjamaalauksella ja pintamaalauksella...


Maalämpöpumppu on Nibe F1245-8. 
Ulkolämpötila +2, käyttövesi +54, lattialämmityksen meno +26 ja paluu +17 (luulisin, käyttöopastusta ei ole vielä tehty).
Sähköjohtohässäkkää ja maalämpöpumppu paikoillaan. Vasemmassa reunassa vesimittari käännettynä oikeaan suuntaan.
Putkea, johtoa, jne...
Siirrätin sähkökaapin oven viereen että se ei ole heti maalämpöpumppua vastapäätä. Paljon johtoja on vielä kytkemättä.

1 kommentti:

  1. Hei

    Teillä on jonkinmoinen kotiautomaatio, KNX ? Saanko sulle laitettua mailia johohon osoitteeseen ? Olisi sähkösuunnitelmista keskusteltavaa...

    VastaaPoista