tiistai 22. huhtikuuta 2014

Porraskaide

Portaisiin tulevat kaiteet ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia. Portaiden ja yläosan seinän välissä on vain parin sentin rako joka rajoittaa käytettävissä olevia vaihtoehtoja. Haluan että kaiteet kiinnitetään portaiden sivuun niin etteivät ne vie tilaa portaista.

Lasikaide olisi mahtunut portaiden ja seinän väliseen rakoon mutta se ei käy Maritalle koska siinä näkyisi sormenjäljet ja likatahrat (lapset pitäisivät siitä huolen). Lasikaidetta joutuisi pitämään koko ajan puhtaana.

Puukaide taas ei mielestäni sovi betoniportaisiin. Onneksi ne eivät edes mahtuisi kapeaan rakoon.

Metallikaide olisi ollut hyvä vaihtoehto mutta siinä on samat ongelmat kuin puukaiteissakin eli ne eivät mahdu yläosan kapeaan rakoon.

Ratkaisuna on pinnakaiteet jotka kiinnitetään alhaalta portaiden sivuun ja ylhäältä kattoon. Näiden tekijöitä tuntuu vaan olevan vaikea löytää. 

Portaat ja tila johon kaide pitäisi saada sopimaan. 
Pinnakaiteet (tosin kuvasta poiketen valkoisina), en kylläkään haluaisi poikittaista tukirautaa niihin. Käsijohde tulee seinän puolelle.

6 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen suunnitelma, juurikin ilman tuota tukirautaa. Oliko sitä ehdottanut suunnitelman tekijä ja oliko sille jotain perusteluja? Meillä tuota pinnaa tulisi varmaan 6 metriä lattiasta kattoon enkä haluaisi kyllä siihenkään mitään tukirautoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdotus tuli toimittajalta. Hän selvittää parhaillaan voidaanko kaiteet toteuttaa ilman tukirautaa ja minkä verran se vaikuttaisi hintaan. Tarkoittaa käytännössä siirtymistä ontoista putkista umpirautaan. Hinta voi olla sen verran kova että suunnitelmia pitää vielä muuttaa.

   Poista
  2. Tänään juuri juttelin yhden kaidetoimittajan kanssa siitä, miten pitkiä pinnat voivat olla ilman mitään tukisysteemejä. Ilmeisesti melko helposti tuollainen metallipinna lähtee "elämään", jos sitä ei mihinkään kiinnitä tai tue. Tai sitten tietty voi ostaa umpi rautaa, niinkuin kirjoitit.

   Kiinnostaisi kovasti tietää, mistä hankit nämä pinnat? Laita vaikka s-postia blogivillasundeck@gmail.com , jos viitsit :)

   Poista
  3. Olen pyytänyt tarjousta Artiikista. Menen ensi viikolla käymään heidän liikkeessään keskustelemaan eri vaihtoehdoista. Yksi vaihtoehto on toteuttaa pinnakaiteet Samipekan ehdottamalla tavalla eli kiinnittämällä käsijohde pinnakaiteisiin. Silloin seinän puoli säilyisi ehjänä ja varmaan pysyisi myös puhtaampana.

   Poista
 2. Minä ajattelin tehdä myös samanlaiset. Onko muuten pakko laittaa lisäksi käsijohde toiselle puolelle? Luulisi, että nuo pinnat riittäisivät tuen saamiseen. Jos ei portaita saa valmiina niin itse ajattelin ostaa jostain pajalta valmiiksi maalatut putket, joihin olisi hitsattu mutteri putken sisään. Kattoon poraisi reiät ja laittaisi jollain liimamassalla kierretangon pätkät, joihin putket voisi pyörittää kiinni. Alapuolen kiinnitys sitten vaikka poraamalla putkeen reiät ja siisti pultti/ruuvi portaan kylkeen kiinni tai jotain sellaista.
  -Sami Rintawillasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsijohteiden siirto kaiteiden puolelle poistaisi tukiraudan tarpeen. SIlloin käsijohde olisi alaosassa kiinni pinnakaiteissa ja yläosassa betonikaiteessa.

   Pinnakaiteiden väli taitaa saada olla max. 100 mm asuinrakennuksessa, joten tuolla sinun suunnittelemalla tavalla tulee melkoinen määrä reikiä portaisiin ja kattoon.

   Meillä sisustussuunnittelija ehdotti kahden pinnan kiinnittämistä toisiinsa ylä- ja alaraudalla, jolloin kahta pinnaa varten olisi tarvittu yksi ruuvi portaisiin ja yksi kattoon. Kaiteiden toimittaja ehdotti kuvassa näkyvää mallia jolloin kaiteet kiinnitetään vain muutamasta kohdasta portaisiin ja kattoon.

   Poista