torstai 3. huhtikuuta 2014

Tasoitukset ja maalaus

Tasoitukset saatiin tehtyä jo pari viikkoa sitten ja sen jälkeen hiottiin seinät ja katot sekä viimeisteltiin jäljelle jääneet kuopat ym. epätasaisuudet. 

Kipsilevykattojen tasoitukseen käytettiin kahta erilaista "paperi" nauhaa, toista ohennettuihin kohtiin ja toista kipsilevyjen saumoihin. Katot tasoitettiin saumakohtien käsittelyn jälkeen vielä pohja- ja pintatasoitteella.

Viime viikolla alkoi myös kosteiden tilojen tasoitukset ja vesieristäminen. Kummassakin kylpyhuoneessa jouduttiin oikaisemaan seiniä jonkin verran. Vesieristykset saatiin seinien osalta tehtyä tällä viikolla ja vastaava mestari kävi hyväksymässä kummankin kylppärin vesieritykset.

Pohjamaalaukset alkoivat viime viikolla ja ne saatu suurimmalta osin valmiiksi. Pohjamaalauksen jälkeen kulmiin ja katonrajaan laitettiin akryylit. Alakerran askarteluhuone, pukuhuone ja WC ovat vielä ilman pohjamaalia. Yläkerrassa alkoi tällä viikolla pintamaalaus.

Ovien ja ikkunoiden smyygit tehtiin EK Kipsilevystä.
Smyygit ja ulkokulmat vahvistettiin metalliteipillä. Yläkerran kaiteeseen ja osaan oviaukoista käytettiin lisäksi valmista kulmalistaa.
Verkotukseen käytettiin Lakan kuitulaastia.
Seiniin käytettiin Diessnerin verkkoja. Taustalla on verkotettu ja tasoitettu seinä.
Pohjatasoitus tehtiin ruiskulla ja Lakan LK tasoitteella.
Pintatasoitus tehtiin ruiskulla ja Lakan LH tasoitteella.
Seinien ja katon hiominen meneillään.
Hiomisen jälkeen seinät ja katot viimeisteltiin Knaufin tasoitteella...
...ja tältä se näytti viimeistelyn jälkeen.
Kylpyhuoneiden vesieristys tehtiin Kiillon tuotteilla.
Vesieristys valmis alakerran kylpyhuoneessa. Kylpyhuoneiden seinät tasoitettiin Lakan TT tasoitteella ennen vesierityksen laittamista.
Seinien ja kattojen pohjamaalit.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen blogi teillä! Löysin sen juuri ja pitää ajan kanssa lukea läpi :-) Meillä on myös rakentaminen edessä ja mietimme kellarin rakennuttamista myös. Osaatko sanoa millaisiin kustannuksiin tulee varautua kellarin rakenteiden osalta?

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Hyviä vinkkejä ja ajatuksia. Tasoitus ja maalaus viimeisimpänä :)

    VastaaPoista