sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Keittiösuunnittelua

Kävin keskiviikkona Tammistossa Keittiömaan suunnittelijan luona suunnittelemassa tulevaa keittiötämme. Tämähän sattui tietenkin olemaan se ainoa päivä kun Maritalla oli töitä viiteen asti, joten minä olin siellä yksin. 

Tällaisilla ajatuksilla lähdin suunnittelupalaveriin. 
Minä halua(isi)n
- laatikostojen ovet tammiviilua ja yläkaappien ovet sileät valkoiset tai päinvastoin. 
- uuni nostetaan komeroon ja mikro laitetaan sen yläpuolelle. 
- alalaatikoissa vetimenä viisteet ja yläkaapeissa ponnahdussalpa. 
- yläkaapistojen pitää olla korkeat ja mielellään kaikki ovet yhtä leveitä. 
- kaikki kodinkoneet integroidaan (jääkaappi, pakastin, astianpesukone ja liesituuletin). 
- tasona 12 mm laminaatti (musta/valkoinen) tai 20 mm kivitaso (esim. Varpaisjärven musta)

Marita haluaa
- astianpesukone nostetaan ylös
- kaksi erillistä pesuallasta

Nixi-keittiöillä on nettisivuillaan hyvän näköisiä keittiömalleja. Minua kiinnostavat ovimallit olivat Miranda, Huvila ja Ruutu. Keittiösuunnittelija sanoi heti että Mirandan ja Huvilan suunnittelu ei onnistu hänen käyttämällään ohjelmalla. Nämä olivat tietysti myös kalleimmat ovimallit, kuinkas muutenkaan...

Keittiön piirtäminen kävi suunnittelijalta todella nopeasti. Minulle tuli heti mieleen meidän edellisen asunnon keittiö, jonka piirsin itse Ikean suunnitteluohjelmalla. Sen käyttö oli yhtä tuskaa, muutokset katosivat välillä ties minne bittiavaruuteen ja alusta oli aloitettava tuon tuosta. Parin illan tuhraamisen jälkeen sain kuin sainkin piirrettyä seinällisen kaappeja. Keittiön asentaminen menikin sitten nopeammin kuin varsinainen suunnittelu mutta niinhän sitä sanotaan että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Keskiviikon suunnittelun tuloksena syntyi suunnitelma joka vastasi täysin alkuperäisiä ajatuksia paitsi että astianpesukone jäi alas ja tulossa olisi vain yksi iso allas. Laminaattitasoa suunnittelija ei suositellut. Ei ainakaan jos on leveitä laatikostoja koska ohut laminaattitaso vaatii silloin tukilevyjä ettei notkuisi. Tasoksi hän suositteli Virolaista Diapol kivitasoa, siinä oli runsaasti eri värivaihtoehtoja. Hän tekee tarjouksen sekä Mielen että Siemensin kodinkonepaketilla. Ensi keskiviikkona menemme käymään uudelleen siellä ja katsotaan minkä hintainen tarjous saadaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti