perjantai 8. helmikuuta 2013

Tarjouspyyntöjä

Puolentoista viikon aikana on tullut soiteltua ja läheteltyä tarjouspyyntöjä eri suunnittelijoille.

Ensimmäiseksi lähetin tarjouspyynnöt kahdelle pihasuunnittelijalle. Toiselta vastaus tuli heti seuraavana päivänä ja ehdimme jo tavatakin tontilla viime viikonloppuna. Saimme häneltä  tarjouksen maanantaina 4.2. Toiselle, meidän lähellä olevalle, pihasuunnittelijalle laitoin tarjouspyynnön heidän nettisivujen kautta mutta vastausta ei koskaan tullut, minne lie kadonnut koko tarjouspyyntö. Maanantaina 4.2 laitoin sitten sähköpostia ja heti seuraavana päivänä tuli tarkentavia kysymyksiä. Tarjousta emme vielä tällä viikolla saaneet, toivottavasti se tulee  ensi viikolla.

Seuraavaksi lähetin tarjouspyynnöt sisustus- ja valaistussuunnittelusta kahdelle sisustussuunnittelijalle. Molemmilta tuli tarjous heti seuraavana päivänä. Tarjousten hintaero on kyllä käsittämätön.

Maanantaina 4.2 soitin yhdelle vastaavalle mestarille ja tiistaina lähetin asemapiirroksen sekä pohjakuvat hänelle. Tarjousta emme ole vielä saaneet, meniköhän sähköposti edes perille kun täällä tämä nettiyhteys pätkii tämän tästä (tietenkin juuri silloin kun yritin lähettää sitä sähköpostia). Pitää maanantaina tarkistaa menikö viesti perille.

Keskiviikkona 6.2 ajoin Tammiston kautta kotiin ja kävin Keittiömaassa katsomassa Nixi-keittiöitä. Samalla tuli varattua suunnitteluaika ensi viikon keskiviikolle. Sehän oli tietenkin ainoa päivä jolloin Maritalla on viiteen asti töitä eli itse on mentävä se keittiö suunnittelemaan... Tänään laitoin pohjakuvan keittiösuunnittelijalle, jotta hän ehtii tutustumaan siihen ennen tapaamista.

Tänään soitin viidelle eri rakennesuunnittelijalle. Ja saldo oli tämä:
- yksi ei vastannut puheluun
- yksi kieltäytyi heti koska Itä-Vantaa ei kuulunut hänen "reviirille"
- kolme suunnittelijaa pyysi lähettämään kuvat ja he lupasivat laittaa tarjoukset ensi viikolla
   - kahdelle sain lähetettyä tarjouspyynnön ja kuvat
   - yhden postilaatikko oli täynnä (varmaan tarjouspyyntöjä liitteineen), niin että sain 
      lähetettyä pelkän tarjouspyynnön. Mitenkähän kuvat saataisiin hänelle...

Tänään töistä kotiin ajellessani, soitti Lammi-Kivitalojen edustaja (katso edellinen postaus) ja kyseli missä vaiheessa meidän projektimme tällä hetkellä on. Sovittiin että laitan hänelle kuvat ja hän tekee niiden perusteella alustavan hinta-arvion ja varaa ensi viikolle ajan tapaamiselle.

Ja mistä nämä kaikki suunnittelijat sitten löytyivät. 
- toinen pihasuunnittelija oli arkkitehdin suosittelema. Toinen, meidän lähellä oleva 
  suunnittelija, löytyi netistä
- toinen sisustussuunittelija löytyi rakennusblogin kautta ja toinen sisustuslehden kautta
- vastaava mestari löytyi maanrakennusurakoitsijan suosittelemana (Marita soitti muutama 
  viikko sitten yhdelle maanrakennusurakoitsijalle joka on tehnyt paljon perustustöitä 
  Vantaan Itä-Hakkilan ja Kuninkaanmäen alueella).
- rakennesuunnittelijat olivat kaikki arkkitehdin suosittelemia

Mitään suunnittelijaa tai talotoimittajaa emme ole vielä valinneet. Ensi viikolla varmaan alkaa tapahtumaan sillä rintamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti