keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Pihasuunnittelija valittu

Kuten sisustussuunnittelun osalta niin myös pihasuunnittelun osalta olen alusta alkaen lähtenyt siitä että meille otetaan oikea suunnittelija. Meidän rinnetontin saaminen toimivaksi vaatii ammattilaisen suunnittelemaan sitä. Toinen asia on että en halua että tontti näyttää rakennustyömaalta vielä vuosikausia rakentamisen jälkeenkin .

Laitoin tammikuun lopussa tarjouspyynnön kahdelle pihasuunnittelijalle. Tarjoukset olivat hinnaltaan lähellä toisiaan mutta sisällön osalta niitä oli vaikea verrata keskenään. Tällä kertaa kokemus ratkaisi ja valitsimme pihasuunnittelijaksemme Maija Pelkosen. Hyvänä puolena voi pitää sitä että hän on aikaisemminkin tehnyt yhteistyötä arkkitehtimme kanssa.


Maanantaina 25.2. allekirjoitimme suunnittelusopimuksen ja kävimme samalla vähän läpi pihan toimintoja. Meidän pihasuunnittelija oli nopeasti mukana siinä mitä tontille halutaan ja hän ehti tunnin aikana piirtää kaikki paperit täyteen alustavia luonnoksia. Johtorasitealueen rajalle tulee luonnonkivimuuria ja pihaa nostetaan louheella jotta saadaan tasainen temmellyskenttä lapsille. Rasitealueelle istutetaan mäntyjä vesilaitoksen harmiksi ja näkösuojaksi pihalle. Yksi omenapuu, marjapensaita, paljon aitaa, kiveä ja nurmikkoa. Siinä se piha alustavasti on. Ai niin ja onhan se maalämpökaivokin siinä keskellä pihaa. Ja portaita, niitä ainakin tulee olemaan paljon.

Rinnetontti tulee olemaan haastava suunnittelun kannalta ja kallis toteutuksen osalta. 


Luonnonkivimuuria, meille ei tule ihan näin leveää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti