sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Höyrynsulku asennettu

Viikon aikana saatiin tehtyä autokatoksen sokkeli valuvalmiiksi ja takaosan ensimmäinen täyttökin näki päivänvalon. Sepeli asennettiin puhaltamalla koska valmiin katon vuoksi hihnakuljettimella ei enää voitu levittää sepeliä talon taakse. Tai ei lähdetty ottamaan sitä riskiä että hihnakuljetin olisi rikkonut kalliin katon.

Intello höyrynsulkukankaan asennukseen meni pari päivää ja perjantaina oli saatu myös kattokoolaus asennettua. Höyrynsulkukangastahan asennettiin jo kattoristikoiden asennuksen yhteydessä mutta parin kuukauden roikkuminen seinällä oli tehnyt tehtävänsä (niissä oli reikiä ja betoniroiskeita) ja ne vaihdettiin uusiin. 

Meille ilmaantui samanlainen ongelma kuin RisuCasa -blogin pitäjillä eli talitintit olivat vallanneet käyttöullakon. Tämä johtui siitä että rakennuksessa ei ole vielä ikkunoita (asennus on vasta viikolla 47). Ne pikku riiviöt olivat hakanneet reikiä ilmastointiputkien eristeisiin ja musta solumuovikin näytti kelvanneen. Olen tähän asti kopistellut harjan varrella kahden kattoristikon väliä ja saanut sillä ajettua linnut tiehensä. Tänään hain K-Rauta 75:sta rakennusmuovia ja laitoin käyttöullakon ikkunan umpeen, joten sitä kautta eivät tintit enää pääse rellestämään ullakolle. Alemmista kerroksista ne eivät varmaan uskalla yrittää koska koko valoisan ajan rakennuksella on joku töissä. Ja ikkunoihin tullaan muutenkin laittamaan muovit ensi viikolla.

Ensi viikolla alkaa väliseinien asennus ja jatkuu autokatoksen rakentaminen.

Autokatoksen sokkeli valua vaille valmis.
Talon taakse puhallettiin sepeliä (vihreä putki oikealla). Maalämpöputket on asennettu niin että niissä on koko matkan tasaisesti nousua.
Intello höyrynsulkukangas on asennettu ja kattokoolaukset ovat valmiina.

4 kommenttia:

 1. Nuo talitintit ovat kyllä aika riiviöitä, mutta veikkaan että pysyvät pois kivitalosta, kunhan aukot saadaan tukittua ;) Komea tölli teillä nousemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, paikka on ainakin tosi hyvä kun ollaan ikäänkuin muiden talojen yläpuolella. Haettiin alunperin viereistä tonttia koska se oli tasaisempi mutta kyllä tämä on ilmansuuntien kannalta parempi kuin se toinen tontti.

   Katon tuuletusraoissa on kyllä verkot estämässä lintujen ja oravien sisäänpääsyä mutta kun ikkunat ja ovet puuttuvat niin siellähän niitä lenteli. Tällä viikolla en enää nähnyt talitiasia sisällä, se taisi kylläkin johtua siitä että kävin aina niin myöhään rakennuksella että silloin oli jo pimeää. Tänään siellä oli kaveri tekemässä väliseiniä, joten tiaiset eivät uskaltaneet mennä sinne. On nimittäin melkoista meteliä kun timanttilaikalla pätkitään harkkoja.

   Poista
 2. Kylläpä teillä etenevät työt vauhdilla, jännä seurata, kun mennään osittain samassa vaiheessa! Blogissamme on muuten teille haaste, käykää kurkkaamassa. :-) -J-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä hommat suorastaan matelevat eteenpäin. Väliseinien teko piti alkaa jo viime viikolla, no ei alkanut. Tällä viikolla pystytys sitten alkoi mutta hitaasti kun yksi kaveri tuli kahtena päivänä viiden jälkeen tekemään niitä. Tänään meillä olikin sitten yhtäkkiä kolme huonetta jo valmiina. Kaveri oli vielä kuuden jälkeen tontilla ja meinasi vielä tehdä teknisen tilan seinän valmiiksi.

   Kävin katsomassa haasteen, teillä näyttää olevan työturvallisuus hallussa. Pitää vastata kunhan saan haettua omani auton perästä.

   Poista