torstai 31. lokakuuta 2013

Väliseinää nousee

Rakennuksella on ollut hiljaista sen jälkeen kun urakoitsijalla alkoi toinen työmaa ja väliseinien muurari ei ilmestynytkään työmaalle. Alkuviikosta toinen työntekijöistä kävi iltaisin asentamassa alakerran väliseinien ensimmäisiä harkkokiertoja.

Keskiviikkoaamuna menin käymään tontilla ja näin ensimmäisenä kuinka talitintin riiviöt lentelivät ympäri taloa. Meillä on kyllä ullakon ikkuna muovitettu mutta ne menevät sinne aukosta joka on jätetty puhallusvillan asentajaa varten. Kiipesin yläpohjaan ajamaan lintuja pois ja niitähän riitti, siellä oli kymmenkunta lintua hakkaamassa, kakkaamassa ja nokkimassa iv-kanavien eristeitä. Sain ne lopulta ajettua pois yhtä lukuunottamatta, joka ei osannut omin avuin aukosta pois (toivottavasti se häipyi sen jälkeen kun lähdin). Aukko suljetaan nyt tilapäisesti, joten jospa ne tiaiset sitten pysyisivät poissa sieltä. 

Väliseinät tehdään Lammin VSK-100 harkoista siten että ensimmäinen harkkokerros valetaan ja loput liimataan kiviliimalla toisiinsa. Väliseiniin tulee myös vaakaraudoitus (se kiinnitetään vastakkaisiin seiniin porattaviin koloihin). Vähän kyllä epäilin että miten ne harkot kiinnittyvät jollain kiviliimalla mutta lujalta seinältä se tuntui kun kokeilin että liikkuvatko harkot.

Se toinen runkohommissa ollut kaveri tuli eilen ja tänään tekemään meidän rakennukselle väliseiniä ja vihdoin alkoi tapahtumaan. Parissa päivässä meille ilmestyi kolme kokonaista huonetta. Tänään kävin kuuden maissa rakennuksella ja kaveri oli siellä edelleen ja meinasi tehdä vielä teknisen tilan seinän valmiiksi.

Ensimmäinen väliseinä on ilmestynyt alakerran makuuhuoneiden väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti