torstai 3. lokakuuta 2013

Lattiavalun valmistelut käynnissä

Rakennuksella on nyt parin viikon ajan tehty lattiavalujen valmisteluita. Tarkoituksena on valaa molemmat kerrokset samalla kertaa (lattiavalu on ensi viikon perjantaina). Lattiastyroksit ja vesi-/viemäriputket saatiin asennettua jo viime viikolla. 

Tällä viikolla on tehty iv-putkien ja sähkökaapeleiden asennusta. Alakerran osalta kaikki on nyt valmiina ja yläkerran osalta hommat jatkuvat vielä huomenna. Raudoitusverkkojen asennus alkoi tänään alakerrasta ja sekin olisi tarkoitus saada valmiiksi huomenna myös yläkerran osalta.

Maanantaina alkaa sitten lattialämmityskaapeleiden asennus. Syöttöputket on jo vedetty alakerran jakotukkia varten ja yläkertaan on tehty valmiiksi reiät syöttöputkia varten.

Maanantaina valetaan myös autokatoksen ja tukimuurin anturat sekä lisävaraston katto ja takan laattavahvistus. Sen jälkeen hommat jatkuvat autokatoksen sokkelin ja varaston tukimuurin tekemisellä.

Tässä vielä muutamia kuvia parin viikon varrelta. Osa on huonolaatuisia johtuen siitä että ne on otettu kännykällä. 

Lisävaraston katto muotitettu ja raudoitettu. Tällä hetkellä meillä on suunnitelmissa laittaa metalliset kierreportaat terassilta maankamaralle.
Autokatoksen anturamuotit asennettu. Talon ja autokatoksen väli on kahdeksan metriä, toivottavasti se on riittävästi ettei autokatos peitä näkyvyyttä. Se koskee lähinnä alakerran makuuhuoneita, yläkerrasta kyllä näkee autokatoksen yli.
Anturamuotit on tehty varaston tukimuuria varten. Kuvassa näkyvään kulmaan tulee pääsisäänkäynnin porrastasanne ja käynti varastoon tulee portaiden alta. Näin portaiden ja rajan väliin saadaan mahtumaan kulkuväylä yläpihalle (esim. kottikärryjä varten).
Viemärit asennettuna ja sepelit tasoitettu. Avonainen putki on radon putki.
Maalämpöputket vaihdettiin uusiin ja ne saivat lopultakin myös 110 mm suojaputket.
Alakertaan on asennettu kaikki iv-putket paikoilleen. Yläkerrassa niiden asennus jatkuu vielä ensi viikolla. Varaston katossa näkyy pari isoa äänenvaimennusboksia.
Iv-putkia yläkatossa, radon putki keskellä, kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen vesi- ja viemäriputkia. Yläkerrassa ontelolaatan päälle tulee pelkästään 10 mm solumuovi ja sen päälle raudoitukset ja päällimäiseksi vielä lattialämmityskaapelit.
Alakerrassa aloitettiin tänään raudoitusverkkojen asennus. Nämä kaksi makuuhuonetta ovat siisteimmän näköiset paikat koska niissä on vain sähköputkituksia. Muissa tiloissa lattiasta törröttää vesijohtoputkia, viemäriputkia, viemärikaivoja, iv-putkia jne.
Tässä vielä pieni loppukevennys.
Toissa viikolla naapurin tontilta kuului kova nakutus ja äänen aiheuttajaksi paljastui nuori palokärki. Se irrotti nokallaan tuohta koivun rungosta... 
...ja lopputulos on tämän näköinen, kelottumista odottava puu muutamassa päivässä.
Olin toissa viikonloppuna siivoamassa talon takaosaa roskista ja näin seinän vieressä luikertelevan tällaisen pienen käärmeen tai mikä lieneekään. Nappasin pikkukaveria niskasta ja kannoin metsään turvaan.

2 kommenttia:

  1. Näyttäisi aivan vaskitsalta. Eli ei käärme vaan käärmeen näköinen lisko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin puolisokin sanoi, harmi en vieläkään päässyt näkemään elävää käärmettä...

      Poista