lauantai 2. maaliskuuta 2013

Ensimmäinen keittiötarjous saatu

Kävin pari viikkoa sitten Keittiömaa liikkeessä suunnittelemassa meille Nixi-keittiötä. Silloin uuni ja mikro sijoitettiin komeroon ja astianpesukone tason alle. Viime viikolla kävin uudelleen keittiösuunnittelijan luona ja kävimme silloin tarjouksen läpi. Suunnitelmia korjattiin vielä niin että astianpesukone sijoitettiin komeroon ja uuni vaihdettiin tason alle. Parin päivän kuluttua toisesta tapaamisesta saimme tarjouksen laskettuna kahdella eri kodinkone vaihtoehdolla. Mielen kodinkoneilla keittiön hinnaksi tulisi noin 20000 euroa. Siemensin kodinkoneilla hinta tulisi olemaan noin 18600 euroa. Hinnat eivät sisällä asennusta.

Hinta koostuu seuraavista osista
- kaapistot (Sani) 8333 euroa (ovimalli olisi varmaankin Miranda)
- Diapol keittiötaso 3589 euroa (tasoa yhteensä 6 metriä)
- Mielen kodinkoneet 8130 euroa tai
- Siemensin kodinkoneet 6733 euroa

Kodinkoneet pitävät sisällään
- induktioliesi
- uuni
- integroitava jääkaappi
- integroitava pakastin
- integroitava astianpesukone
- kalusteisiin sijoitettava mikroaaltouuni
- Savon integroitava liesituuletin (sisältyy kumpaankin kodinkonepakettiin)

Piirsin keittiön kuvat ilmaisella keittiösuunnitteluohjelmalla joten kuvat ovat vain suuntaa antavia (en saanut Keittiömaasta kuvia mukaani, toisaalta keittiö oli juuri sellainen mitä minä olin jo etukäteen suunnitellutkin). Esimerkiksi astianpesukoneen ja mikron sijoittaminen samaan kaappiin ei onnistunut. Suunnitteluohjelmasta johtuen kaikki kaapistojen ovet ovat nyt samanvärisiä. Lopullinen ratkaisu voi olla kaksivärinen niin että yläkaappien ovet olisivat eri värisiä kuin alakaappien (ja korkeiden kaappien).Mikron alle integroituu astianpesukone. Liesituuletin piiloutuu kokonaan lieden yläkaapin alle. Yläkaapistojen ovet ovat yhtenäisyyden vuoksi kaikki samanlevyisiä. Nixillä yläkaapistojen rungot ovat madallettuja eli ovissa ei ole pomppusalpoja vaan ne avataan alaosasta vetämällä. Vesipisteen ja astianpesukoneen väliin sijoittuu 40 cm alakaappi, jossa ovat kaikki jäteastiat. Näin vesipisteen edestä ei tarvitse siirtyä pois ruoantähteitä ym. laitettaessa roskiin. Välitilaan tulee joko kuvassa näkyvä valkoinen tiilen muotoinen laatta tai lasi.

Jääkaappi ja pakastin sijoittuvat ikkunan oikealle puolelle. Ne integroidaan kalusteovien taakse koska kyseessä on avokeittiö ja olohuone alkaa heti pakastimesta oikealle. Kulmakaappiin tulee Le Mans mekanismi, joka ainakin pikaisella kokeilulla tuntuu paremmalta kuin perinteinen karuselli (ja on tietenkin kalliimpi).

Huonolaatuista 3D kuvaa keittiöstä. Lattia voi vielä muuttua parkettilattiaksi.


3D kuvaa yläviistosta

3D kuvaa edestä

Kulmakaapin Le Mans mekanismi (kuva Nixi keittiöt)

Vaihtoehto välitilaan, lasia ja harmaa tausta (kuva Nixi keittiöt)

5 kommenttia:

 1. Minusta keittiötarjoukset kuulostavat hintavilta. Meillä on huomattavasti enemmän kaappeja ja asennuksineen ja koneineen keittiön hinta on himpun yli 20k (+ liesituuletin 1750€). Tämä siis Puustellista ja sisältää Loimaan kiven kivitasoa n. 10m. Kodinkonepaketti meille tuli Expertiltä messutarjouksena 3000€ ja se sisältää Siemensin paremmat koneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä oli ensimmäinen paikka josta kysyin keittiötarjousta. Kaapistojen osalta hinta tuntuu olevan ok mutta keittiön kivitason (Virolainen Diapol) hinta tuntuu aika kovalta. Kodinkoneissa saisi varmaan suurimman säästön jos niitä vaihtaisi halvempiin malleihin (Mielellä ei halpoja vaihtoehtoja olekaan, mikroaaltouuni on ainoa joka on alle tuhannen euron). Muut kuin Miele tai Siemens eivät ole vaihtoehtoja.

   Keittiön suunnittelua jatketaan nyt sisustussuunnittelijan kanssa. Suunnittelun lopputuloksena voi olla kaapistot tilataan suoraan puusepältä.

   Poista
  2. Diapol mainostaa halpoja kivitasoja, mutta hinnat ovat nykyään jo melkein suomalaisten tasoa. Olisimme säästäneet Diapolin kautta 400€ tasoissa.

   Suosittelen tosiaan käyttämään hyväksi messujen tarjouksia kodinkoneista. Nuo meidän koneet (jk, pk, induktioliesi, pyrolyysiuuni) irtosivat lähes puoleen hintaan. Eivät ole karvalakkimalleja vaan nimenomaa niitä arvokkaampia.

   Poista
  3. Diapolilla tuntui olevan erittäin laaja valikoima erilaisia tasoja. Kävin lauantaina Lammi-Kivitalon esittelyssä, jossa oli hyvän näköinen kvartsitaso. Siihen oli sekoitettu pieniä peilin paloja, jolloin tason pintaan tuli hieman elävyyttä ja kimallusta. Sisustussuunnittelijamme näytti Tulikiven vaaleaa tasoa joka myös tuntui hyvältä. Diapolilta tason saisi 20 mm paksuisena, Tulikiveltä sen saisi ohuimillaan 30 mm paksuisena. Ohuempi taso näyttää modernimmalta mutta sen kestävyys voi olla huonompi.

   Kodinkoneita ei tarvita tämän vuoden puolella, joten ehdin vielä käymään muutamilla messuilla. Täytyy toivoa että jostain löytyisi hyvä tarjous. En tiedä onko Mielen koneissa koskaan tarjouksia mutta Siemensin koneissa varmaan on.

   Poista
 2. Me tilattiin myös Virosta, halvin tarjous tuli http://www.exclusivestone.ee/fi/ . Kävivat mittaamassa ja toimitusaika oli 2vko. Hintataso jopa -40% suomen hinnoista ja tavara on samaa.

  VastaaPoista