lauantai 20. huhtikuuta 2013

Ikkunat

Meille tulee kaikki ikkunat sekä olohuoneen terassin, kodinhoitohuoneen ja alakerran aulan ovet DomukseltaOtin ikkunapaketin Lammin kautta vaikka alunperin olin ajatellut ottaa Skaalan ikkunat. Mielestäni oli kuitenkin yksinkertaisempaa sisällyttää ikkunat suoraan Lammin materiaalipakettiin kuin alkaa erikseen kilpailuttamaan toimittajia. 

Kaikkiin ikkunoihin (paitsi käyttöullakon ja ulkovaraston) tulee ulko- ja sisälasien väliin sälekaihtimet. Myös kolmeen Domuksen oveen tulee sälekaihtimet mutta ne ovat lasin ulkopuolella. Sälekaihtimet tullaan asentamaan jälkiasennuksena hieman ennen muuttoa.

Integroitu Safir painike. "Safiiri kokoaa sälekaihtimen narut siististi piiloon. Safiirin edut perustuvat kokonaan piilotettuihin vetonaruihin ja säätimeen, jolla voidaan muuttaa säleiden asentoa. Safiirin avulla tilasta tulee huolitellun näköinen". 

Asuinrakennukseen ei tule yhtään kiinteää ikkunaa vaan kaikki ovat avattavia ikkunoita. Ikkunat ovat kolmelasisia MSE A PASSIIVI ikkunoita ja niiden u-arvo on 0,84. Karmisyvyys on 210 mm ja sisä- ja ulkokarmin väri on valkoinen (ellei ulkopuolen karmien väriä vielä vaihdeta katon väriin eli tumman harmaaksi).

Yksi asia näissä ikkunnoissa askarruttaa, se on kännyköiden mahdolliset kuuluvuusongelmat passiivi-ikkunoilla varustetussa kivitalossa. Vaihtoehtona olisi ollut ottaa normaalit ikkunat 1,0 u-arvolla.

2 kommenttia:

  1. Tuo u-arvon huonontaminen ei hyödytä mobiiliverkon kuuluvuutta, jos lasissa on kuitenkin selektiivi. Lisäksi kun teillä on betoni runko, on ongelmia odotettavissa, jollei ulkopeitto ole ihan mahdoton.

    Ulkopeitto kannattaa mitata puhelimella ja miettiä ainakin passiivisen toistimen tekoa jo rakennusvaiheessa, aktiivisiakin netistä löytyy, mut käyttö on "kiellettyä".

    VastaaPoista
  2. Jonkin verran luinkin noista toistimista, joilla saadaan vahvistettua signaalia ja jälkimmäinen on heti pois kuvioista tuon "kiellettyä" sanan takia. Domuksen myyjä kyllä vakuutteli ettei ongelmia pitäisi olla.

    Domuksen kolmilasisisa passiivi-ikkunoissa on musta eriste sisälasien välissä. Normaali ikkunoissa on se perinteinen alumiini. Ikkunat tulevat valkoisilla sisä- ja ulkokarmeilla, joten vähän mietityttää kuinka se musta eriste hyppää sieltä silmille. Jos sisäkarmit olisivat tummat niin asialla ei olisi merkitystä.

    VastaaPoista