sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Tontin raivaus

Puunkaatajat kävivät torstaina kaatamassa kaikki merkityt puut, aikaa siinä meni varmaan pari tuntia. Puoli neljän maissa tontilla ei ollut vielä tapahtunut mitään mutta kun minä tulin töistä viiden jälkeen niin kaikki puut olivat jo kaadettu ja kaksi metsuria oli pätkimässä ja oksimassa puita. 

Perjantaina satoi vettä joten silloin ei menty tontille. Lauantaina Marita meni isänsä kanssa tontille jo aamusta. Minä kävin lasten ja yhden tuttavaperheen kanssa lapsimessuilla. Sen jälkeen menin tontille viideksi tunniksi siivoamaan risuja. Metsurien kaatamat puut olivat kuin pommituksen jäljiltä. Kaikki risut saatiin kasattua tien varteen jo lauantaina. 

Tänään käytiin vielä kantamassa pienemmät puut kallion viereen. Apuna meidän perheen ja appiukon lisäksi oli Maritan setä. Pienet puut saatin melko nopeasti siirrettyä pois tieltä. Isot puunrangat jätettiin odottamaan konevoimia. Voipi olla paikat kipeänä huomenna, saa nähdä pystyyköhän huomenna pelaamaan lentopalloa.

Huomenna tai ylihuomenna tullaan hakemaan risut pois, hintaa sille tulee 185 euroa.

Pieni Juho poikakin kantoi oman kortensa kekoon. Etualalla Elli hakemassa lisää kannettavaa. Taustalla näkyy pienemmistä puista kertynyt puupino. Sen vieressä oleva avokallio tulee jäämään, kuvan oikeassa reunassa oleva kallio räjäytetään talon tieltä. Marita haluaisi säilyttää Juhon takana näkyvän kuusen mutta se taitaa jäädä terassin alle. Täytyy pyytää maaurakoitsijaa ottamaan se ehjänä ja siirtämään parempaan paikkaan. Isoja puunrankoja on melkoinen määrä, joten polttopuita tulee riittämään pitkäksi aikaa. Pitää varmaan vuokrata klapikone omakotiyhdistykseltä puiden pilkkomista varten...

Risut kasattiin tien viereen, josta ne on sitten helppo nostaa lavalle.

Työmaakylttikin löysi paikkansa tontin reunalta. Takana näkyy louhittava kallio.

Edit 29.4.2013: Tontillamme kävi eilen melkoinen kuhina eläinten ja hyönteisten muodossa. Sisiliskoja näkyi todella paljon, yhden otin käteeni että lapset näkevät sen lähempää. Lämmin aurinko sai myös perhoset liikkeelle, nokkosperhosia oli paljon ja niiden lisäksi siellä lenteli myös sitruunaperhonen ja suruvaippa.

Ihmetteltiin myös puunkannossa näkyviä kolmea pyöreää koloa. Potkaisin kannon kumoon ja sen sisältä paljastui pienten muurahaisten pesä. Täytyy sitten tehdä niin tiivis talo etteivät muurahaiset muuta sinne asumaan (vanhassa rivitaloasunnossamme muurahaiset olivat jokakeväinen riesa).

Työmaakyltin vieressä olevalla hiekkapenkereellä lenteli monta kymmentä ötökkää. Luulin niitä aluksi ampiaisiksi mutta niillä oli musta pörröinen eturuumis kuten kimalaisilla mutta takaruumis oli sileä ja musta.

Edit 1.5.2013: Vaihdettu aikaisemman netistä ladatut kuvat tänään tontilta otettuihin kuviin.

Edit 1.5.2013: Sisilisko

Edit 1.5.2013: Nokkosperhonen

Edit 1.5.2013: Suruvaippa
 
Edit 1.5.2013: Sitruunaperhonen. Tästä kaverista oli vaikea ottaa kuvaa kun se ei tahtonut olla hetkeäkään paikalla.

2 kommenttia:

  1. Meillä aikoinaan jotain puita jätettiin, mutta nyt saavat lähteä. Muutama vuosi niitä on nyt katseltu, ja niistä alkaa olemaan vaivaa. Ongelmapuiden kaato siis edessä. Hyvä että teillä oli kantoapua, siitä on kyllä kova hyöty.

    VastaaPoista
  2. Siinä onkin puita kaadettu paljon. Muistan, kun meilläkin tonttia täytyi raivata oikein huolella. Osa puista jätettiin. Nyt olisi tarkoitus tehdä pihapuiden kaato. Kaksi suurta puuta saa lähteä, varjostavat pihaa niin kovin paljon. https://smp-arboristit.fi/palvelut/puunkaato/

    VastaaPoista