sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Katto asennettu

Talon osalta konesaumakatto saatiin asennettua torstaina. Terassin katto on vielä osittain tekemättä, toivottavasti huomenna ei sada vettä niin saadaan sekin valmiiksi. Rännit tulee asentamaan eri porukka ja varmistin vielä viikolla että sadevesikourut ovat varmasti saumattomat.

Tällä viikolla kaivettiin myös autokatoksen pohja ja asennettiin anturamuotit valmiiksi. Sisällä saatiin kellarin täytöt tasoitettua ja radon putket sekä katon tuulensuojalevyt asennettua. Viikonloppuna ahkeroitiin halkojen tekemisessä ja vietiin kaksi peräkärryllistä lautoja polttopuiksi Maritan siskon tytölle ja hänen miesystävälleen. Keräsin talon ympäriltä kaikki kattopeltien palaset ym. metallit, styroksit, laudan kappaleet ja jopa tupakan tumpitkin. 

Ensi viikolla olisi tarkoitus tehdä seuraavia asioita
- iv-kanavien asennus alkaa
- tukimuurin tekeminen varaston oven eteen
- ulkopuoliset täytöt takaosan osalta
- kellarin lattiastyroksien ja raudoitusverkkojen asennus
- autokatoksen perustusten tekeminen
- roskien vienti sorttiasemalle


Konesaumakatto, lumiesteet ja kattosilta asennettuna talon osalta. Piha on melkoinen sekamelska tällä hetkellä koska autokatoksen pohja kaivettiin viikolla.
Minun piti kiivetä terassin katolle kuvaamaan miltä aluskate ja ruoteet näyttävät ylhäältäpäin. Tikkaat olivat yllättävän jyrkässä kulmassa mutta onneksi terassin katto on matalalla, onhan...
... No ei todellakaan ollut, seitsemän kahdeksan metrin korkeudelta maa näytti olevan hurjan kaukana. Jäi sitten kuvat ottamatta, ei muuta kuin varovasti takaisin maan pinnalle ja helpompia paikkoja kuvaamaan.
Kellarissa on sepeli tasoitettu ja nyt se odottaa styrokseja. Kuvassa näkyy myös paikka hormin laattavahvistukselle

2 kommenttia:

  1. Teillä työt etenee näköjään melkoisen vauhdikkaasti. Ilmeisesti omantyönosuus on aika pieni. Oletteko laskeskelleeet budjettia millä talo pitäisi saada rakennettua? Olisi mielenkiintoista vähän kuulla siitä

    VastaaPoista
  2. Ilmeisesti tuo kattopeltien asennus käy suhteellisen nopeasti? Hyvä että sen urakan sai pois alta. Olikin muuten hurjan näköinen tuo kuva ylhäältä otettuna! Korkealla ollaan.

    VastaaPoista