keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Asunto myyty

Nyt on vanha asunto sitten myyty tai ainakin paperit on allekirjoitettu.

Ensimmäisen yksityisnäytön jälkeen meille jätettiin ehdollinen tarjous, joka olisi rauennut jos ostaja ei olisi saanut omaa asuntoaan myytyä. Lisäksi meidän olisi pitänyt teetättää kosteusmittaus (muutama vuosi sitten remontoituun kylpyhuoneeseen jossa on suihkukaappi). Tarjouksen velaton hinta oli 220 000 euroa, meille olisi jäänyt noin 215 700 euroa. Tarjouksen hyväksyminen olisi tarkoittanut sitä että yleistä esittelyä ei olisi pidetty. Emme hyväksyneet tätä ehdollista tarjousta.

Sunnuntaina 4.11 oli asunnon yleinen esittely ja paikalla kävi 12 ostajaehdokasta. Näistä kolme oli kiinnostuneita mutta yksikään ei jättänyt suoraan tarjousta. Maanantaina  kiinteistövälittäjämme Tase soitti että nämä kolme olisivat halukkaita tulemaan katsomaan asuntoa uudestaan, eri päivinä tietenkin. Joten asuntoa siivottiin ja järjesteltiin sitten pitkin viikkoa esittelykuntoon ja voin sanoa ettei se ollut mikään helppo tehtävä koska kaksi lasta ja koira pitivät huolen siitä että asunto oli aina erittäin asutun näköinen (=sotkuinen).

Tiistaina asuntoa kävi katsomassa nuori pariskunta, jotka jättivät heti tarjouksen, myyntihinta 212 500 euroa + velkaosuus n. 4300 euroa. Lisäksi vaatimuksena oli että taloyhtiö korjauttaa toisen makuuhuoneen rikkinäisen kattolämmityspaneelin. Tarjous olisi voimassa torstaihin klo 18 asti. Päätimme kuitenkin katsoa mitä kaksi muuta ostajaehdokasta tekevät, joten esittelyt jatkuivat keskiviikkona ja torstaina.

Kumpikaan jälkimmäisistä ostajaehdokkaista ei ollut valmis jättämään tarjousta heti. Joten vähän ennen tiistaina jätetyn tarjouksen umpeutumista Tase soitti ostajaehdokkaille että emme hyväksyneet tarjousta sellaisenaan vaan teimme vastatarjouksen 215 000 + velkaosuus. Seuraavana päivänä ostajaehdokkaat ilmoittivat että he hyväksyvät vastatarjouksen mutta sillä ehdolla että taloyhtiö korjauttaa kattolämmityksen.

Tässä vaiheessa Tase otti ja lähti viikonlopuksi pohjoiseen. Isännöitsijän kanssa keskusteltuani olimme tilanteessa jossa taloyhtiö ei suostuisi korjaamaan kattolämmitystä koska huoneeseen oli asennettu toimiva sähköpatteri. Eli olimme sopimuksettomassa tilassa ja uutta näyttöä ei ollut ehditty miettiä ja Facebookin päivitysten perusteella Tase oli juhlimassa Levillä.

Ostajaehdokkaat olivat kuitenkin soittaneet isännöitsijälle ja hyväksyneet tilanteen. Tasekin aikanaan saapui Leviltä ja asiat saatiin sovittua ostajien kanssa. Eli nyt asunto on sitten myyty ja kauppakirjan allekirjoitus on 7.1.2013. Asunnon pitää olla tyhjä 20.1.2013, joten tavaroiden pakkaaminen alkaa piakkoin. Nyt pitäisi löytää sopiva varastotila kaikelle meidän romulle ja sitä on paljon, kolme peräkärryllistä on jo viety maalle.

ps. Muutamme rakentamisen ajaksi Maritan vanhempien luokse Hakunilaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti