torstai 22. marraskuuta 2012

Toinen arkkitehtitapaaminen ja maaperätutkimus

Saimme ensimmäiset luonnoskuvat muutama viikko sitten, julkisivukuvat laitoin blogiin jo aikaisemmassa postauksessa. Pohjapiirustus oli lähes neliön muotoinen ja siinä oli avokeittiö, joten keittiön ja olohuoneen osalta haluttiin muutoksia pohjaan. Lisäksi halusimme yläkertaan pienen vieras WC:n.

Maanantaina ajoimme Klaukkalaan tapaamaan arkkitehtiä mielessämme vain pari pientä muutosta. Kahden ja puolen tunnin jälkeen koko talo oli myllätty uusiksi ja pohjaratkaisu oli muuttunut neliöstä suorakulmioksi. Nyt sitten taas odotellaan kuvia pari viikkoa ja katsotaan sitten miltä näyttää. Luultavasti vielä tulee ainakin pieniä muutoksia.

Laitoin tänään tarjouspyynnön Uudenmaan pohjatutkimus Oy:lle (UPT Oy) maaperätutkimuksesta. Täytyy sanoa että oli tosi nopeaa toimintaa heiltä, tarjous nimittäin tuli sähköpostiin yhdeksän minuutin päästä sen lähettämisestä. Tarjouksen hinta oli 900€ (alveineen ja matkakuluineen). Tarjous sisälsi pintavaaituksen, 6-8 kairausta (tarjouspyynnössä oli 4 talolle ja 2 autokatokselle) ja perustamistapalausunnon.

Tilasin maaperätutkimuksen UPT:ltä ja sain tilausvahvistuksen jossa sanottiin että tutkimus tullaan tekemään 2.1.2013 iltapäivällä. Talven tulo ja mahdollinen lumi ei kuulemma haittaa tutkimuksen tekoa. Halvempiakin tarjouksia olisi varmaan saanut jos olisi pyytänyt mutta arkkitehtimme ja monet rakennusblogit suosittelivat yritystä, joten valitsimme heidät.

Pohjatutkimusta varten tarvitaan asemapiirros, kaupungin tonttikartta ja johtokartta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti