lauantai 17. marraskuuta 2012

Puuta, KIVEÄ vai muuta 2

Kiveä. Kivitalo oli aluksi vain minun ajatuksissa. Marita ei halunnut sellaista, ei ennenkuin ensimmäiset luonnoskuvat tulivat arkkitehdiltä. Piirustuksissa oleva kivitalo näytti sen verran hyvältä että Marita kysyi minulta että pyydetäänkö me tarjousta kivitalosta... Ja minä kun olin juuri hyväksynyt ajatuksen puutalosta.

Kivitaloista siporex (minun entinen kivitalosuosikkini), betonivaluharkot ja muut valuharkot (styrox, sps, xps, uretaani tms.) ovat poissa laskuista. Jos meille tulee kivitalo, niin se tulee olemaan muuratuista kevytsoraharkoista. Julkisivuna olisi joko rappaus tai tiili. Kivitalon hyvänä puolina on muoviton rakenne, massiivinen varaava seinä (talvella lämmin, kesällä viileä) ja hyvä ääneneristys.

Tiiliverhous voidaan tehdä minkä rakenteen ympärille tahansa. Meillä vaihtoehdot olisivat harkko + tiili tai täystiilitalo (Wienerberger tai Tiileri). Tiilitalossa olisi ulkopinta heti valmis ja huoltovapaa. Tiilen väriksi ei tule valkoista eikä keltaista, eikä mitään rosopintaista.
HB-betonin seinärakenne


Tiilitalon seinärakenneEi kommentteja:

Lähetä kommentti