lauantai 3. marraskuuta 2012

Talon pohjapiirustuksia versio 2

Talohankkeemme alkoi perinteisesti talokirjojen tilaamisella ja niiden selailulla. Informaatioähkyn ja tietynlaisen turtumisen jälkeen seuraava vaihe oli alkaa suunnitella pohjaratkaisua itse. Siinä vaiheessa pyysin apuun velipoikani jolla oli käytössä AutoCAD ohjelmisto ja hänellä on kokemusta pohjapiirustusten tekemisestä. Mitään allaolevista pohjaratkaisuista ei ole mietitty loppuun asti. En myöskään tarpeeksi selkeästi tuonut esille tiettyjä vaatimuksia, joten nämä asiat sitten toistuvat monissa pohjapiirustuksissa. Esimerkiksi ensimmäisistä versioista puuttui takka kokonaan, koska Pasi luuli ettemme halua sitä yläkertaan. Tai se että kylpyhuone ja kodinhoitohuone eivät saa olla samassa tilassa.  

Ensimmäinen version pohjapiirustus muistutti paljon yksien naapurien pohjaratkaisua. Se versio oli kuitenkin täysin raakile eikä sille tehty mitään muutoksia, joten Pasi ei halunnut sitä näytille. Ensimmäisestä versiosta kehitelty jatkoversio löytyy kuitenkin numerolla 6.


Toisessa versiossa keittiö muutettiin samalle seinälle kuin olohuone. Tämän version hyviä puolia oli ovi vanhempien makuuhuoneesta parvekkeelle, kaksi WC.tä ja vanhempien makuuhuone erillään lasten huoneista. Ei niin hyviä puolia oli liian kaukana keittiöstä oleva kodinhoitotila, suihku-/kodinhoitotilat yhdessä ja avokeittiö. Marita ei halua avokeittiötä.


Kolmas versio oli ja on edelleen Maritan suosikkipohja. Hyviä puolia olivat pääsy keittiöön heti eteisestä, samoin kodinhoitohuoneeseen. Miinuksena olivat vain yksi WC, liian kapea vaatehuone ja kylpyhuone.


Neljännessä versiossa yksi makuuhuoneista jätettiin pois. Talon pohja alkoi jo muistuttaa rintamamiestaloa. Plussana oli kaksi WC:tä. Miinuksena suihku- ja kodinhoitotilat yhdessä.Viidennessä versiossa talon pohja muutettiin monimuotoisemmaksi. Nyt siinä oli mukana kaikki yläkertaan haluamamme tilat. Minä pidin tästä ratkaisusta eniten. Plussana oli kaksi WC:tä ja yhteys vanhempien makuuhuoneesta vaatehuoneeseen ja sieltä suihkutiloihin. Miinuksena suihku- ja kodinhoitotilat yhdessä. Tässä ratkaisussa oli ehkä liikaa kulmia, nyt niitä oli yhteensä 10 kpl.


Kuudennessa versiossa kokeiltiin taas keittiön sijoittamista tontin takaosaan. Tämä oli siis se ykkösversiosta edelleen kehitelty pohja. Plussana oli pääsy vanhempien makuuhuoneesta parvekkeelle ja kaksi WC:tä. Miinuksena suihku- ja kodinhoitotilat yhdessä.


Seitsemännessä versiossa oli taas pudotettu yksi makuuhuone alakertaan. Plussana oli käynti vanhempien makuuhuoneesta vaatehuoneeseen ja sieltä suihkutiloihin sekä kaksi WC:tä. Miinuksena suihku- ja kodinhoitotilat yhdessä.


Kahdeksas versio oli muokattu versio numero kolmosesta. Plussana kaksi WC:tä. Miinuksena suihku- ja kodinhoitotilat yhdessä.


Yhdeksännessä versiossa kokeiltiin keittiön sijoittamista talon toiseen laitaan, jolloin olisi saatu isompi parveke. Nyt taas kodinhoitohuone ja toinen WC lähtivät pois. Marita haluaa ehdottomasti kodinhoitohuoneen yläkertaan.


Kymmenennessä versiossa portaat muuttuivat U-portaiksi ja taas yksi makuuhuoneista matkasi alakertaan. Miinuksena suihku- ja kodinhoitotilat yhdessä. Tämä on myös hyvä pohja.


Aika paljon erilaisia pohjaratkaisuja ehdittiin laatimaan, jokaisesta olisi saanut toimivan pohjan jos olisimme lähteneet kehittämään niitä eteenpäin. Suurin osa piirustuksista oli sellaisia jotka Pasi teki sen jälkeen kun olimme jo päättäneet ottaa arkkitehdin tekemään piirustukset. Katsotaan kuinka hyvin ammattilainen pystyy ratkaisemaan rinnetontin asettamat vaatimukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti