sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Anturat valettu

Anturat saatiin valettua torstaina suunnitelmien mukaisesti. Mittamies kävi vielä samana päivänä "nastoittamassa" talon kulmien paikat anturoihin. Niiden väliin vedetään linjalanka, jolloin ulkoseiniä varten saadaan suora linja

Harkot tulivat keskiviikkona ja ne sijoitettiin valmiiksi anturoiden sisäpuolelle helpottamaan rungon pystytystä. Näin säästettiin yhdet nostokulut kun ei tarvitse erikseen tilata nosturia nostamaan niitä pihalta talon sisäpuolelle. 

Torstaina saatiin myös sähköt tontille eli siltä osin homma on hoidossa. Vesiliittymää meillä ei vielä ole mutta vastaapäätä olevat naapurit lupasivat että heidän vesipostistaan saa ottaa vettä. Sitä tullaan tarvitsemaan runkopystytysvaiheessa harkkojen kasteluun ennen valua ja valun jälkeen.

Huomenna alkaa rungon nostaminen ja ensimmäinen runkovalu pitäisi olla jo loppuviikosta. Runkoa nostetaan aina puoli kerrosta kerrallaan ja sen jälkeen se valetaan umpeen.


Valun tasoitus menossa.
Ylimääräinen betoni jätettiin tontille... Aika tarkasti oli määrä arvioitu.
"Nasta" ulkoseinän linjaa varten.
Tonttikeskus paikallaan (kännykällä otettu kuva saa keskuksen näyttämään kaarevalta...).

Harkot ovat valmiina anturoiden sisäpuolella. Isommissa lavoissa on ulkoseinien eristeharkot LL-400 ja pienemmissä on kantavien sisäseinien harkot MH-200.

4 kommenttia:

 1. Missä kaikki tartunnat anturasta ovat??? Tuossahan tulee kova maanpainekin niin luulisi rautaa olevan reilusti normaalia enemmän?.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tartuntateräkset asennetaan ensimmäisen harkkokerroksen ladonnan jälkeen. Anturoihin porataan 32 mm reiät ja raudat valetaan juotosbetonilla kiinni. Näin saadaan raudat osumaan paremmin oikealle kohdalle perustuksen harkkoihin.

   Rautaa tulee pystyyn ja vaakaan niin paljon että saa nähdä mahtuuko sinne vesijohtoputkia ollenkaan. Anturoiden pystyraudoitus tehdään T12:lla ja kallion vastaisen seinän T10:llä.

   Poista
 2. Itsellä tuli vastaavanlaiseen anturaan juuri 6x16mm2 + pussit t10:llä + verkko ylä ja alapintaan 8k150. tartunnat 20cm välein t12. Porata ei saanut. Itse seinässä pystyraudoitus 2xT10 K150 ja vaakana normaali 2x 8 K400. Liekkö taas pikkaisen mennyt suunnittelijalla överiksi.

  Ensimmäinen kerros rupeaa olemaan valmis ja rautaa palanut 3000 eurolla. pohjapinta 150m2. Kaksiviikkoa on kiviä ladottu yhteen mieheen. Välillä apukäsi nostelemassa telineille. Rupeaa pikkasen tuntumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä anturat ovat LT26:ia ja niihin tuli lisäraudoituksena 2 x T10 tassujen oman raudoituksen lisäksi. Tartunnat anturoissa on tuo aikaisemmin mainitsemani 2 x T12 K 400.

   Seinän vaakaraudoitus on samanlainen kuin teillä mutta pystysuunnassa on pitkillä seinillä 2 x T10 K 200 ja päätyseinillä 2 x T8 K 200. Ja on siellä vielä jotain muutakin terästä seassa.

   Meillä on urakoitsija joka hoitaa pystytyksen, omat taidot ja aika eivät riitä siihen hommaan.

   Poista