perjantai 14. kesäkuuta 2013

Runko nousee

Tällä viikolla aloitettiin rungon nostaminen. Ensimmäisen harkkokerroksen jälkeen porattiin anturoihin reiät ja asennettiin rakennekuvien mukaiset pystyraudoitukset. Tämä oli sen verran hidasta hommaa että siihen meni pari päivää. Tänä aamuna vastaava työnjohtaja kävi tarkistamassa raudoitukset ja päivän aikana runkoa saatiin nostettua neljä harkkokerrosta.

Maanantaiaamuna tulee sähkömies merkkaamaan harkkoihin pistorasioiden paikat ja putkimies hanakulmarasioiden paikat. Pystytysporukka tekee sitten tarvittavat läpiviennit ja iltapäivällä olisi tarkoitus tehdä ensimmäinen runkovalu... Ensimmäinen harkkokerros on asennettu. Eristeen pysty- ja vaakauriin laitetaan uretaanivaahtoa. Harkot ladotaan laserin avulla vaakasuoraan ja tarvittaessa harkkojen alle asennetaan muovikiilat. Kuvassa näkyy myös vihreää linjalankaa jonka avulla varmistetaan seinän suoruus.
Pystyraudoitus asennettiin ensimmäisen harkkokerroksen jälkeen poraamalla 32 mm kolot ja kiinnittämällä raudat juotosbetonilla anturoihin kiinni.
Pystyraudoitus asennettiin 400 mm välein, teräkset näyttävät vielä tässä vaiheessa olevan kallellaan mikä minnekin. Vaakaraudoituksen asennuksen jälkeen pystyraudoituskin suoristui.

Kuvassa näkyy pysty- ja vaakaraudoitukset. Kumpikin tulee 400 mm välein eli 8 mm vaakaraudoitus joka toiseen harkkoon ja 10 mm pystyraudoitus joka toiseen koloon. Nyt pystyraudoitukin on jo suorassa.
Tänään seinää saatiin nostettua neljä harkkokerrosta. Kuvassa näkyvä musta kaistale on radon katko.
Louhinnassa lähteneen kallion kohdalle saadaan tehtyä ylimääräinen varasto (lev: 3100 mm x syv: 1800 mm). Varaston kohta näkyy kuvan etualalla vasemmalla. Kuvassa näkyy myös oviaukkojen kohdat, ne ovat vielä tässä vaiheessa korkealla. Elli jo kysyikin että tuleeko meille portaat alakerran ovellekin...

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Ajettiin tänään aamupäivällä kiertotietä uimahallilta kotiin(että nuorimmainen nukahtaisi matkalla) ja käytiin nurkilla pyörähtämässä. Oli ilmeisesti jotain kaupungin porukkaakin toisella puolen katua päivällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskomattoman nopeasti se seinä nousee, tänäänkin siellä oli porukka hommissa. Kaupunki on laittanut pyörätien varteen ainakin kaiteita ja oli sinne joku päivä iso multakasakin ilmestynyt. Olisivatkohan olleet eilen nurmikkoa levittämässä.

      Poista