maanantai 17. kesäkuuta 2013

Valaisin asiaa

Sisustussuunnittelijamme, Erja Taipale, on tehnyt meille hienon valaistussuunnitelman joten valotetaanpa sitä nyt hieman. Päivitetyt valaistussuunnitelmat löytyvät täältä. Meillä ei ollut mitään ennakkovaatimuksia valaistuksen suhteen, paitsi se että minä halusin meille kaksoisspotteja.


Suurin osa valoista tulee olemaan himmennettäviä pienjännite halogeeneja, jonkin verran tulee ledejä (K, KHH, AULA) ja loput ovat sekalainen seurakunta loisteputkia ja energiansäästölamppuja. Tästä puuttuu vielä normaalit katto- ja pöytävalaisimet sekä varastojen ja teknisen tilan valaisimet (jälkimmäiset tulevat olemaan joko loisteputki- tai led-valaisimia).

1-osaisia halogenspotteja tulee kaikkiin makuuhuoneisiin, olohuoneeseen, takkahuoneeseen (AULA) ja kotiteatterihuoneeseen (ASK).


2-osaisia halogenspotteja tulee olohuoneeseen, keittiöön, eteiseen ja kuistille. Keittiöön tulee myös led-valolistaa yläkaappien alaosaan ja yläkaappien päälle epäsuoraa valaistusta antamaan.


Märkätilojen spotteja tulee kylpyhuoneisiin, vessoihin ja pukuhuoneeseen.

Yläkerran kylpyhuoneen valot peilin molemmin puolin.

Ylä- ja alakerran WC:den valot peilin yläpuolelle.

Kodinhoitohuoneen kattoon tulee valolista ja yläkaappien alareunaan led-valolista.


Alakerran pesuhuoneeseen tulee suihkujen väliin säilytystila shampoita ja saippuoita varten. Siihen tulee tällaiset valot. Pesuhuoneeseen tulee lisäksi led-valolista kattoon suihkujen yläpuolelle.

Vaatehuoneiden kattoihin tulee isot valopaneelit.


Portaikkoon tulee kahdet ylös- ja alaspäin valaisevat seinävalot. 


Olohuoneeseen tulee seinälle sijoitettavan television molemmin puolin seinävalot. Samoin alakerran kotiteatterihuoneeseen valkokankaan molemmin puolin.


Portaikon askelvalot. Kotiteatterihuoneesta nämä jätetään pois.

Upotettavat valot tulevat ylä- ja alakerran terassille ja yläkerran ulkokuistille.


Valot tulevat talon seinustalle ympäri taloa. Nämä voidaan laittaa valaisemaan sekä ylöspäin että alaspäin tai pelkästään alaspäin.


Saunaan tulee tällainen 10 + 1 kuituvalosetti. Saunaan tulee lisäksi lauteiden alle sijoitettavat siivousvalot.

4 kommenttia:

 1. Hei, todella kivan oloinen valaistussuunnitelma! Sopisi hyvin myös meidän makuun, joten tiedustelenkin missä hintaluokassa tuollaisen valaistuksen toteuttaminen pyörii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelman mukaisen valaistuksen hinta on jossain 10000-13000 välissä, riippuen vähän siitä mistä paikasta minkäkin valaisimen hankkii. Hinta sisältää vain kiinteät valaisimet eli niiden lisäksi pitää vielä hankkia katto- ja pöytävalaisimet. Korkeaa kokonaishintaa selittää se että valaisimet eivät ole tavallisesta rautakaupasta hankittavia valaisimia ja osittain myös se että niitä on tulossa aika paljon.

   Poista
 2. Mistä kaupasta saa ostettua esim. noita KHH kattoon tulevia valaisimia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisimet tulevat sisustussuunnittelijan kautta, joten en tiedä mistä niitä voi itse hankkia. Vastaavanlaisia valaisimia löytyy ainakin Casalightista (pyysin sieltä tarjouksen samantapaisista valaisimista).

   Tarkoituksenani on pyytää tarjous vielä kolmanneltakin toimittajalta. Valaisimet eivät tietenkään ole samoja kuin meidän valaistussuunnitelmassa mutta vastaavanlaisia.

   Poista