tiistai 4. kesäkuuta 2013

Anturamuotit paikallaan

Eilen sain lopultakin valittua sähköurakoitsijan rakennusprojektiimme. Tilasin myös työmaa WC:n tontille koska runkourakoitsijan kanssa tekemäni sopimus edellytti sitä. Töiden jälkeen hain Tikkurilan kopiopalvelusta ison pinkan rakennuskuvia urakoitsijalle. Rakennekuvista otin tasokuvat (ja arkkitehdin työpiirustukset) laminoituna niin ne kestävät kosteutta ja pysyvät paremmin ehjänä. Eilen illalla runkourakoitsija toi rakennustelineet tontille valmiiksi.

Tänä aamuna oli mittamies käynyt merkitsemässä talon kaikki kulmat tarkemmin anturoiden laittoa varten. Töiden jälkeen kun kävin tontilla niin anturamuotit saatu asennettua paikoilleen. Ja siellähän se Bajamajakin kökötti meidän tulevan terassin kulmalla. Sille pitää etsiä parempi paikka, ei sen tarvi olla keskellä pihaa. Tontille pitäisi saada vielä mahtumaan varasto-/taukotila ja roskalava, siellä alkaa olla ahdasta maakasojen joukossa.

Huomenna anturoiden paikat vielä tarkistetaan ja niihin tehdään rakennesuunnitelmien mukaiset lisäraudoitukset. Pohjakatselmus pidetään sitten huomenna iltapäivällä. Ensimmäinen kivikuorma eli 36 lavaa Lammi harkkoja tulee huomenna tontille. Torstaiksi runkourakoitsija on tilannut anturoiden valun eli hitaan alun jälkeen vauhti kiihtyy...

Rakennustelineet ovat saapuneet 


Bajamaja meidän terassilla, hmm... Peräkärryssä näkyy anturoihin asennettavat raudat. Ja taustalla näkyy tyylikkäästi kasattu työmaa-aita, se pysyy kasassa melkein tahdonvoimalla. Minun piti aluksi vaan käydä katsomassa että miten tuonne taakse saa tolpat kiinni mutta virittelin samalla sen aidan sinne. Kuvassa näkyy myös tontille tilapäisesti tehty tie ja oikeassa reunassa kivikasan vieressä oleva kuoppa on sähköjen tonttikeskuksen paikka. Vantaan energian porukka kävi kaivamassa heidän osuutensa tänään ja huomenna heidän pitäisi käydä asentamassa tonttikeskus.

Tassut asennettuna. Muoteissa on raudoitukset valmiina mutta meillä tulee vielä lisäraudoitusta anturoihin. Kuvasta näkee että meille on tulossa alakertaan kaksi kantavaa seinää, taaempi seinä ei ole koko talon pituinen koska takaosaan tulee varasto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti