maanantai 8. heinäkuuta 2013

Ontelolaatat asennettu

Tänään(kin) oli kavereilla tosi kiireinen päivä työmaalla. He aloittivat työt sisätäyttöjen tasaamisella ja aamuyhdeksään mennessä koko talon pohja oli tasattu. Aamupäivällä Satusepelin hihna-auto toi sepeliä vielä 20 sentin kerroksen. Puoli tuntia ennen onteloiden saapumista nostettiin teräspalkit paikalleen ja hitsattiin kiinni. 

Tulimme perheen kanssa tontille katsomaan ontelolaattojen asennusta ja melkoisella monsterilla niitä nostettiinkin paikoilleen. Ontelolaattoja oli yhteensä 33 kappaletta, joten niiden nosteluun isolla nosturilla meni melkoisesti aikaa. Itse asiassa tontille oli tilattu pienempi nosturi mutta niitä ei ollut vapaana joten saimme sellaisen 100 t nosturin (maksamme pienemmän nosturin mukaisen hinnan).

Lopuksi onteloiden päälle nostettiin vielä teräkset ja reunaharkot valmiiksi asennusta varten. Huomenna on sijaintikatselmus ja torstaina perustuskatselmus, sitä ennen pitäisi ehtiä tekemään onteloiden raudoitukset. 


Havatorin sadan tonnin nosturi oli melkoinen ilmestys. Sillä siirtäisi varmaan koko talon kerralla, jos se sattuisi olemaan väärässä kohtaa kun sijaintikatselmus tehdään. 
Parman ontelolaatat saapuivat klo 14.30.
Se työturvallisuus... Harkkojen päältä piti puhdistaa sisätäytön yhteydessä sinne jäänyt sepeli.
Teräspalkit hitsattiin kiinni "lätkään" ennen onteloiden asennusta. Teräspalkit asennettiin siksi että takkahuoneeseen ei tarvita erillistä pilaria tukemaan ontelolaattoja. Näin sinne saatiin enemmän tilaa ja sisustaminen helpottuu.
Ensimmäinen ontelolaatta lähtee...
Ensimmäinen rivi valmis. Takaosassa näkyy aukko IV-putkille.
Terassin ontelolaatat asennettu. Oikeassa reunassa ontelolaatat asennettiin teräspalkin sisälle.
Parin tunnin uurastuksen jälkeen kaikki "Pandan lakumatot" oli asennettu. Lopuksi nostettiin asennusta odottamaan reunoille tulevat harkot (EMH-350 halkaistu) ja onteloiden raudoitukseen tarvittavat harjateräkset.
Porrasaukko näkyvissä. Kuvassa näkyy myös teräspalkit ja se että ontelolaatat asennettiin niiden kohdalla pitkittäin eli ei tarvittu takkahuoneeseen tukipilaria.

2 kommenttia:

  1. Kuvassa ei ainakaan näy ontelolaatan alle tulevia korotuslappuja (n. 2,5cm) jotta betoni menee sinnekin, eikö vain näy vai onko unohtunut? Nehän tulee Lammin toimituksen mukana ja meillä ainakin laitettiin laserilla samaan korkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne siellä on mutta vain yksi 10 mm sininen korotuslappu. Eikä niitä laseroitu tai laitettu etukäteen paikoilleen. Korotuslaput laitettiin juuri ennen ontelolaatan asennusta. SItten kun valusuojat irroitetaan niin nähdään miten betoni on mennyt ontelolaattojen alle, toivottavasti hyvin.

      Poista