lauantai 6. heinäkuuta 2013

Toinen valu

Torstai-iltana tehtiin toinen valu ja minä olin paikalla vahtimassa että valu menee oikein ja että seinät vibrataan kunnolla. Edellisellä kerralla käytettiin K30 betonia ja ensimmäisen kuorman betoni ei ollut tarpeeksi juoksevaa joten toisen auton betonia ohennettiin. Silloin valu keskeytyi kolme kertaa tukkeutuneen putken vuoksi. Tällä kertaa olin pyytänyt tilaamaan säänkestävää K35 betonia ja nyt betoni oli tarpeeksi juoksevaa koska yhtään tukkeumaa ei ollut tullut aikana. Kaverit olivat aika väsyneitä valun jälkeen koska heille tuli lähes 15 tunnin työpäivä.

Perjantaina tuotiin talon sisälle monta kuormaa sepeliä ja se pitäisi tasoittaa ennen seuraavia kuormia. Kävimme lasten kanssa perjantai-iltana tontilla vielä kastelemassa talon seinät varmuuden vuoksi. Talon sisäilme muuttui heti todella paljon kun sinne saatiin sepeliä. Aikaisemmin se näytti lähinnä sotkuiselta montulta (kävimme perjantaiaamuna siivoamassa kaikki roskat pois sieltä) ja nyt se alkaa näyttämään jo talolta.

Tänään ei onneksi tarvinnut seiniä erikseen kastella koska vettä satoi pariin otteeseen. Maanantai iltapäivällä on sitten ontelolaattojen asennus. Sitten on onteloiden raudoitus ja torstaina on perustuskatselmus ja sen jälkeen tehdään onteloiden saumavalu ja perjantaina tulee seuraava kivikuorma tontille. Toinen kerros nousee nopeammin kuin tämä kellarikerros koska siinä vaiheessa ei enää tule kantavia seiniä eikä terassin muuria ja ikkuna-aukkoja on paljon enemmän. 

Jos hyvin käy niin meillä on konesaumattu peltikatto pään päällä elokuun loppuun mennessä...


Valu alkoi. Raudoitus on tällä kertaa riittävä ja vibrauskin tehtiin niin kuin pitääkin (vibraaja kylläkin noitui melkein koko ajan kun tuli vibran kanssa perässä tai ainakin luulisin niin, puhui nimittäin venäjää...).

Laitetaan betonia vähän sinne pilareihinkin... Työturvallisuus on kohdillaan, on nimittäin kolmen metrin pudotus jos astuu harhaan (urakkasopimuksessa määritettiin että urakoitsija huolehtii työturvallisuudesta oman urakkansa osalta).
Tältä sisällä näyttää sepelin laiton jälkeen. Seuraavaksi se levitetään ja jyrätään tasaiseksi. Siihen tulee vielä parikymmentä senttiä sepeliä päälle. Kuvassahan alkaa jo huoneetkin erottua, etulalla on pukuhuone, WC, pesu- ja saunatilat, keskellä on kotiteatteri ja takaosassa tekninen tila (sinne pitää vielä tuoda vesijohto, maalämmön liuotinputket ja putket sähköille ja Elisan talokaapelille).

2 kommenttia:

 1. Hei!

  Löysin bloginne sattumalta ja kiva on ollut seurata rakennusprojektianne. Jäin koukkuun blogiinne, koska teille tulee hyvin samanlainen talo kuin meillekin. Harmi kun minulla ei ole blogia mistä voisitte käydä katsomassa miten samankaltaiset talot meille tuleekaan pohjaa myöten. :)

  Tsemppiä raksaamiseen. Lopputulos palkitsee. :)

  -Tiina


  P.s Meille tulee ontelot viikon teitä perässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi tosiaan, olisi ollut mielenkiintoista käydä katsomassa miten teillä etenee. Meillä oli tänään ontelolaattojen asennus ja se meni hienosti. Mutta täytyy sanoa että tämä rakentaminen alkaa tuntumaan jaloissa. Ei sen takia että itse joutuisi tekemään töitä mutta sen takia että seisoskelee tontin reunalla monta tuntia päivässä seuraamassa rakentamisen etenemistä. Tuntuu siltä että rakennuttaminen vaatisi vuoden vuorotteluvapaan ja vielä täydellä palkalla.

   Lopputulos tuntuu tässä vaiheessa kovin kaukaiselta kun suurin osa sisustusratkaisuistakin on vielä tekemättä. Pitäisi valita laatat, parketit, seinämaalit/-laastit, sisäovet, takat, valaisimet, keittiö, kiintokalusteet, hanat, suihkut, sauna, kiuas ...

   Ensi viikolla pitää mennä hakemaan ideoita asuntomessuilta ja sitten alkaa loma. Sen voikin sitten käyttää puuttuvien päätösten tekemiseen eli ei tarvi miettiä mitä lomalla tänä vuonna tehdään.

   Rakennus alkaa muuten kummasti näyttää talolta kun kellari saa ontelolaatat ylleen ja sisätäytöt ovat valmiina (ei tarvitse enää kiivetä huoneesta toiseen vaan voi astua sinne).


   Tsemppiä teillekin rakentamiseen.

   Poista