tiistai 23. heinäkuuta 2013

Meillä on portaat

Kävimme tänään asuntomessuilla mutta kohteisiin tutustuminen jäi vähän lyhyeksi. Tarkoitus oli kiertää alue lopusta alkuun mutta poika 4v. ilmoitti jo ensimmäisen kohteen ovella ettei tule sisälle vaan haluaa leikkipuistoon. Ehdimme kiertää kymmenkunta kohdetta ja poika leikki suurimman osan ajasta leikkipuistossa, jokaisen kohteen jälkeen joku meistä kävi tarkistamassa että onhan hän vielä siellä leikkipaikalla. Sain Lammin edustajalta kolme lounaslippua ja ne käytettiin hodareihin. Yhdellä lipukkeella ostettiin vielä jäätelöt koko porukalle. Sen jälkeen tulikin kiire kotiin koiraa kuset.. ulkoiluttamaan.

Illalla menin Pukinmäkeen pelaamaan lentopalloa ja kävin nopeasti tontilla ennen peliä. Näin että harkot on nostettu telineille ja että tilapäiset puutikkaat oli kannettu ulos. Syöksyin äkkiä sisälle katsomaan mitä oli tapahtunut ja siellähän olivat portaat paikoillaan. Ne olivat tosi hienon näköiset jo sellaisenaan (jätetään ne betonipinnalle ja laitetaan vielä betonilattiakin molempiin kerroksiin).

Meille tuli Ruduksen Elemento 9 betoniportaat. Arkkitehti oli alunperin piirtänyt ne 900 mm leveänä mutta muutatin ne 1000 mm leveäksi että portaissa mahtuu paremmin liikkumaan. Minä olisin halunnut lasikaiteet ja Marita puukaiteet (yllätys, yllätys) eli päädymme metallikaiteisiin. Minä olisin halunnut mustat kaiteet ja Marita valkoiset, joten kaiteiden väri tulee siis olemaan valkoinen...

Portaat on asennettu paikoilleen.
Kaiteisiin tulee koristekuvio, esim. jotain tällaista tai ehkä sittenkin jotain yksinkertaisempaa...
Harkot on nyt nostettu telineille ja loput seitsemän kerrosta odottaa latomista.

2 kommenttia:

  1. Olisin kiinnostunut elementojen hinnasta? Vahvasti harkinnassa, tosin u-maalliset lepotasolla. Mutta kun olisi budjettiin kiva lyödä jokin realistinen arvio. Eivät Rudukselta ole vastanneet kun asiaa sieltä tiedustelin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille tuli portaat Lammin paketin mukana ja niiden hinta on 2900 euroa. Pyysin hinnan erikseen koska portaisiin tuli muutoksia (leveys 900 mm -> 1000 mm ja etenemä 250 mm -> 270 mm). Hinnassa on varmaan mukana myös Lammin ottama siivu. Kokonaiskustannuksiin on lisättävä vielä portaiden asennus, portaiden pinnoitus ja kaiteet asennuksineen. Nämä eivät ole vielä tiedossa.

      Poista