perjantai 12. heinäkuuta 2013

Takka asiaa

Takan (tai takkojen) valitseminen on ollut yllättävän vaikeaa. Pyysin tarjousta kolmelta toimittajalta takkaleivinuunista halkokololla varustettuna. Halvimman ja kalleimman takan hintaero oli 1700 euroa.

Takkakeskuksesta sain tarjouksen Sara takkaleivinuunista ja lisäksi alakerran kiertoilmatakasta. Heidän takkaan olisi saanut takkaluukun molempiin suuntiin ja leivinuunin toisen takkaluukun yläpuolelle. Halvin tarjous.

Tulikiveltä sain tarjouksen vain Nea takkaleivinuunista vaikka pyysin tarjousta myös alakerran takasta. Tulikiven takka olisi ollut parhaimman näköinen mutta leivinuuni on pelkkä lämpiöuuni eli siinä ei voi polttaa puita. Marita halusi ehdottomasti tämän ominaisuuden leivinuuniin, joten Tulikivi putosi sen takia pois. Kallein tarjous.

Uunisepiltä pyysin tarjouksen pelkästään Riekko takkaleivinuunista koska tässä vaiheessa olin jo päättänyt että alakertaan tulee kiertoilmatakka.

Päädyin lopulta sellaiseen ratkaisuun että alakertaan tulee kiertoilmatakka (Spartherm Varia 2L-55H-4S takkasydän) ja yläkertaan tehdään tiilestä paikallaan muurattu takkaleivinuuni. Malli tulee olemaan vastaava kuin Sara eli takkaluukut aukeavat molempiin suuntiin ja ruokailutilan puolelle tulee lisäksi leivinuuni. 

Takkaleivinuunin pinnoitteeksi tulee valkoinen iso laatta (matta- tai kiiltovalkoinen). Alakerran takan pinnoitteeksi tulee varmaankin sileäpintainen sisustuslaasti (esim. Belle Arti tai Decos).


Tällä viikolla postiluukusta tipahti muutakin kuin pelkkiä laskuja, nimittäin liput asuntomessuille. Yllättävintä tässä oli se että liput tulivat maalämpötoimittajalta, jonka tarjouksen me hylkäsimme koska se oli kallein. Liput tulivat kiitokseksi tarjouspyynnön lähettämisestä.


Takkaleivinuunin malli ruokailutilaan päin (valkoisilla laatoilla). Kuva Kastellin lehdestä.
Takka olohuoneeseen päin, oikealle puolelle tulee lisäksi halkokolo.
Alakerran kiertoilmatakka on varustettu hissiluukulla ja kahteen suuntaan olevilla laseilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti