perjantai 12. heinäkuuta 2013

Saumat valettu

Ontelolaatat asennettiin tämän viikon maanantaina ja raudoituksia alettiin laittamaan heti asennuksen jälkeen. 

Tiistaina kaupungin mittausosasto kävi tekemässä sijaintikatselmuksen. Pöytäkirjaan tuli huomautus "Omakotitalon länsinurkan ja terassin väliin on tehty 3300 x 2800 perustukset lupapiirustuksista poiketen". Tuo nyt oli vähän liioittelua, ylimääräisen varaston koko on vain 3300 x 2000 mm. Se pistetään sitten RAM:na sisään rakentamisen lopuksi.

Keskiviikkona tontilla odotti yllätys, sinne oli rakennettu portaat yläkertaan. Tosi hienot ja tukevat portaat. Kaikki raudoitukset oli myös saatu tehtyä valmiiksi.

Torstaina oli sitten perustuskatselmus, yhtä ylimalkainen oli kuin pohjakatselmuskin. Joku kommentoi blogissa että heillä perustuskatselmuksessa oli puututtu terästen pituuksiin. Meillä huomio kiinnittyi luultavasti vain onteloiden päällä oleviin 6000 mm teräksiin, olivat tarpeeksi pitkiä. Rakennustarkastaja hyväksyi meidän ylimääräisen varaston, se pitää laittaa muutoksena rakennusvalvontaan jossain vaiheessa.

Tänään oli onteloiden saumavalu, itse valu oli hetkessä ohi mutta jälkityö olikin sitten hitaampaa. Vibraus, tasoitus ja siivoaminen vei aikaa muutaman tunnin. 

Aamupäivällä tontille oli tullut myös Lammin kivikuorma ja nyt piha on täynnä harkkoja. Olimme sopineet urakoitsijan kanssa että harkkolavat sijoitetaan mahdollisimman reunaan koska ensi viikon perjantaina olisi tarkoitus porata maalämpökaivo. Sitä ennen pitäisi saada vielä maaurakoitsija kaivamaan sopiva väylä porakoneelle että sillä päästään kallion juurelle poraamaan. Joudutaan varmaan viemään pari kuormaa maatakin pois että saadaan se kaivo tehtyä.

Maanantaina tulee nosturi nostamaan puolen kerroksen harkot ylös ja sitten lähtee toinen kerros nousemaan ylöspäin. Ensi viikolla luultavasti asennetaan myös bitumikermi ja patolevyt että saadaan takaosan ulkotäytöt tehtyä.


Jämäkät portaat yläkertaan.
Porrasaukon raudoitus ja muotitus.
Ulkoseinien kohdalle laitettiin 50 mm XPS lisäeristys.
Saumavalu alkanut, toinen valaa ja toinen vibraa.
Ylimääräisestä betonista tehtiin muutama "kakku", jotka nostetaan maanantaina pois. Sotkuiselta näyttää ennen harjaamista ja pesua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti