sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Aluskate asennettu

Tänään saatiin lopultakin aluskate asennettua talon katolle. Tien puolella oli jo ruoteetkin valmiina kun lähdin rakennukselta. Takaosasta ruoteet puuttuivat vielä metrin matkalta mutta eiköhän nekin saada tänään asennettu. Terassin katto on vielä tekemättä ja sekin pitäisi saada valmiiksi huomiseen klo 15 mennessä. Silloin on nimittäin runkokatselmus. 

Kävin eilen illalla puoli yhdeksän maissa pyörähtämässä tontilla ja rakennusmiehet olivat vielä katolla. Silloin oli jo niin hämärää että pelkäsin heidän ampuvan naulaimella omaan jalkaansa. Kaverit vitsailivat että he tarvitsevat otsalamput nähdäkseen tehdä töitä ja trampoliin että pääsevät alas katolta. Yhdeksään asti olivat kuulemma tehneet töitä.

Aivan ilman huomauttamista ei tämäkään vaihe mennyt. Ruodelaudat olivat päässeet homehtumaan puutteellisen suojauksen vuoksi ja niitä oltiin asentamassa katolle. Laitoin viestiä vastaavalle mestarille ja urakoitsijalle että katolle ei laiteta yhtään homeista lautaa. Urakoitsija hommasi uudet laudat omalla kustannuksellaan.  

Keskiviikkona maaurakoitsija aloitti vesi- ja viemärilinjojen kaivamisen. Homma saatiin valmiiksi parissa päivässä, huomenna kaivetaan vielä liittymä perusvesikaivolta kaupungin sadevesikaivolle. Tiistaina HSY:ltä tullaan tarkastamaan kaivannot ja keskiviikkona he tulevat tekemään liitokset. Sen jälkeen olisi tarkoitus kaivaa autokatoksen pohja valmiiksi ja pikkuhiljaa aloitella myös sen tekeminen.

Ennen autokatosta asennetaan kuitenkin ulkopuoliset vesi- ja routaeristykset ja tehdään ulkopuoliset täytöt. Sen jälkeen yläkerrasta pääsee kodinhoitohuoneen kautta takapihalle, toivottavasti...

Marita, appiukko ja minä olemme urakoineet kaadettujen puiden kimpussa, aloitettiin niistä pienimmistä. Kolme mottia polttopuita on sahattu, pilkottu ja pinottu. Jäljellä on vielä isommat puut, joista suurimmat ovat niin paksuja että meidän moottorisahalla on vaikeuksia saada niitä pätkittyä. Puuhommia riittää vielä pitkälle syksyyn.

Tien puoleinen osuus katosta on valmis, toiselta puolelta puuttuu vielä ruodelaudat harjalta. Terassin katto on vielä vaiheessa.

2 kommenttia:

 1. Näillä sadekeleillä on kyllä mukavaa, jos on jo aluskate päällä... Meillä vielä puuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän vastaava mestari sanoi viime viikolla urakoitsijalle että nyt pitää alkaa rakennuksella tapahtumaan ja aluskate ja vesieristykset on saatava heti kuntoon. Nyt lopultakin, kuukausi kattotuolien asennuksen jälkeen, aluskate on paikoillaan.

   Miten teillä, onko tarkoitus saada talo sateelta suojaan tämän kuun aikana?

   Poista