sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Vesi- ja viemäriliitos valmis

HSY:n vesijohtoputki ja viemärikaivo ovat meidän tontilla, joten kaivanto niihin liittymiseksi oli helppo tehdä. HSY:n sadevesikaivo sen sijaan on tiellä ja sitä varten piti hakea kaupungilta kaivuulupa. Menin toissaviikon torstaina Vantaan Tikkurilaan hakemaan kaivuulupaa mutta virasto oli ehditty jo sulkea, olin paikalla kaksi minuuttia sulkemisajan jälkeen. Pitääkö se virasto sulkea keskellä päivää...

Perjantai aamuna sain lopulta sen kaivuuluvan, tosin minulla oli unohtunut johtokartta kotiin. Virkailija tulosti uuden johtokartan mutta siihen tuli vain sähköjohdot, ei vesi- ja viemärijohtoja. Ongelmia tulostuksen kanssa oli kuulemma ollut edellisenä päivänäkin. Olin jo lähdössä pois kun virkailija kysyi että onko aloituskokous pidetty. Kaivuutöissä pidetään aloituskokous ennen kaivuutöiden ulottamista tiealueelle. 

Soitin heti kaivuuluvassa olevaan tarkastajan numeroon ja onneksi hänelle sopi aloituskokous heti samalle päivälle. Tavattiin appiukon kanssa tunnin päästä tarkastaja ja maaurakoitsija tontilla. Tarkastaja meinasi aluksi että tie pitää avata kaivon ympäriltä metri joka suuntaan. Maaurakoitsija selitti että tullaan tontilta kiilamaisella kaivannolla, jolloin vasta laitettua asfalttia ei tarvi aukaista tien puolelta yhtään. Lopulta tarkastaja hyväksyi sen mutta sanoi että jos kaivanto sortuu yhtään niin tie pitää avata sen metrin verran kaivon ympäriltä. No onneksi mitään sortumia ei tullut.

Tiistaina kaivannot tarkastettiin (että ne ovat riittävän kokoiset liitosten tekemistä varten) ja keskiviikkona HSY kävi tekemässä liitokset ja nyt meille tulee vesi, kunhan saadaan aluksi vesimittari...


Sadevesikaivo näkyy vasemmalla aivan tien reunassa. Asfalttia ei lopulta tarvinnut ottaa pois kuin parinkymmenen sentin kaistale.
Sadevesiliittymä oli haasteellinen koska kaivon ja tontin välissä kulkee sähkö- ja puhelinjohtoja. Niiden alta piti vielä kaivaa toista metriä että liitos päästiin tekemään. Homma hoitui hienosti, sähköjohdot eivät katkennet ja  tietä ei tarvinnut avata yhtään ylmääräistä.
Vesi- ja viemäriliittymät olivat helpompia koska ne ovat meidän tontin puolella. Kaivanto oli auki kaksi päivää, joten jouduin ostamaan työmaaverkkoa sen ympärille.
Liitosten jälkeen kaivannot peitettiin ja tontti näyttää heti avarammalta. Mutta ei siistimmältä, tontti on nyt täynnä puutavaraa jota on tullut betonivaluista ja katon tekemisestä. Tänään aloimme kasaamaan lautoja tien viereen, josta ne on helppo viedä kaatopaikalle. Puhtaat ja hyvät laudat säilytetään ja hyödynnetään.
Meidän pikku kaivurikuski on tuonut kaivinkoneensa valmiiksi maatöitä varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti