sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Päätykolmiot valmiit

Blogissa on ollut hiljaista koska rakennuksella ei ole tapahtunut mitään. Tuntuu siltä kuin koko elokuu olisi edetty käsijarru päällä. Päätykolmioiden ja päätyräystäiden tekemiseen meni lähes kuukausi. Aluskatteen asennus piti aloittaa tällä viikolla mutta se siirtyy ensi viikolle. Ennen sitä pitäisi vielä tehdä kuistin kattorakenteet kuntoon.

Käyttöullakon ikkuna aiheutti harmaita hiuksia. Arkkitehti oli piirtänyt ullakolle 800x600 mm ikkunan ullakolle mutta kattoristikoiden suunnittelijalle asti tieto ei ollut mennyt (rakennesuunnittelija oli unohtanut laittaa tiedon ikkunasta). Kattoristikon pystypuu oli tietenkin ikkunan kohdalla ja ikkunaa jouduttiin siirtämään 100 mm oikealle. Käyttöullakko on muutenkin niin kapea että jouduimme vielä pienentämään ikkunaa 600x600 mm:iin. Isomman ikkunan yläkulma olisi ollut lähes seinässä kiinni.

Torstaina oli päätykolmioiden valu. Sen piti alkaa klo 12 aikoihin ja ajoin sitä varten töistä rakennukselle. Eihän siellä mitään betoniautoa ollut, urakoitsija ei ollut laittanut minulle tietoa että valua oli siirretty parilla tunnilla. Jouduin palaamaan takaisin töihin, joten en ollut paikalla kun valu tehtiin. Illalla kävin rakennuksella ja ainakin päällepäin kaikki näytti olevan ok. Toivottavasti sinne oli laitettu tarpeellinen määrä pystyterästä.

Bitumikermiäkin saatiin vihdoin ja viimein asennettua, tosin vain talon taakse. Varaston seinästä se vielä puuttuu. Kunhan nyt saataisiin kaikki kermit paikoilleen ja patolevyt asennettua, niin saataisiin talon vierustan maatäytöt tehtyä.

Ensi viikolla saadaan toinenkin ikuisuusprojekti päätökseen, nimittäin ulkopuolinen vesi- ja viemäriliittymä. Maaurakoitsija tulee keskiviikkona kaivamaan liittymät valmiiksi ja HSY:n liitos tehdään seuraavalla viikolla, ke 11.9. 

Kaikki harkot paikallaan mutta kuistin katto ei ole vielä valmis.

Käyttöullakon ikkunaa jouduttiin pienentämään, tästä kuvakulmasta ei erota että se on 200 kapeampi kuin alempi ikkuna (joka on väärässä kohtaa, sitä siirretään 200 mm oikealla). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti