lauantai 15. syyskuuta 2012

Tähän mennessä tapahtunut...

Laitoimme keväällä 2012 Vantaan kaupungille tonttihakemuksen kahdesta Kuninkaanmäen tontista. Kesäkuussa kaupungilta tuli kirje, jossa ilmoitettiin että emme saaneet tonttia. Ykkösvaihtoehdossa olimme neljännellä varasijalla ja kakkosvaihtoehdossa ensimmäisellä varasijalla.

Heinäkuun 28. päivä Vantaan kaupungilta soitettiin, että kakkostontin hakijat olivat peruneet ostoaikeensa. Tonttia siis tarjottiin meille, paperit lähetetään muutaman päivän sisällä. Aikaa oli elokuun 20. päivään asti hyväksyä tonttitarjous, silloin pitäisi olla varausmaksu maksettuna ja paperit toimitettuna Vantaan kaupungille. 


Etanaposti toi paperit vasta maanantaina 6.8, sitä ennen ehdittiin jo käydä tontilla moneen kertaan. Se näytti isolta siinä vaiheessa kun mitään kunnon merkintöjä ei ollut näkyvissä. Oltiin tulkittu kaupungin laittamia lappuja hieman väärin ja tontista katosi heti 500 m2 ja se siirtyi vielä saman verran alaspäin eli tasamaatontista tuli kertaheitolla rinnetontti.

Sain kaupungilta lohkomispöytäkirjan ja sen pohjalta yritimme appiukon kanssa löytää rautapultit maastosta. No tontin takaosasta niitä ei löytynyt ollenkaan, joten ei kun metrimitalla mittaamaan. Merkittiin kulmat noin suunnilleen maastoon.

Tiistaina 7.8 soitin OP-Tikkurilaan että nyt tarvittaisiin rahaa ja paljon. Tikkurilassa ei ollut vapaita aikoja ennen kuin elokuun lopussa ja varausmaksu pitäisi maksaa viimeistään ma 20.8. Korsossa olisi seuraava vapaa aika perjantaina 17.8, sinne siis. Tässä vaiheessa tarkoituksena oli vielä ottaa avaimet käteen valmispaketti...

Perjantaina 17.8. ajoin Korsoon OP pankkiin selvittämään saadaanko lainaa. Omasta mielestäni hakemamme lainasumma oli iso mutta virkailija lisäsi silmää räpäyttämättä vielä 100 000 euroa lainasummaan. Iltapäivällä tuli sähköpostiviesti että lainahakemuksemme on hyväksytty eli varausmaksun voi maksaa. Verkkopankissa hoitui varausmaksun 1000€ maksaminen ja illalla pistettiin nimet papereihin.


Maanantaina 20.8 toimitin paperit Vantaan kaupungille Kielotie 28. Iltapäivällä soitin vielä perään ja varasin samalla kauppakirjan allekirjoitustilaisuuden torstaille 20.9. 


Keskiviikkona 5.9 käytiin allekirjoittamassa lainapaperit OP-Korson konttorilla. Lainasumma pieneni heti pankin kuluilla 950€ ja valtion takausmaksulla 1200€. Ensimmäinen erä lainasta siirretään tilille 17.9, jolloin tontti pitää lopullisesti maksaa. 

Maanantaina 10.9 kävin tontilla ja nyt oli kaupungin herrat käyneet kaivamassa pultit ja mutterit näkyviin, hienoa. Samalla tontti pieneni 300 m2, oltiin käsipelillä mitattaessa oltu liian optimistia. Takaosan kallio alkoi jo olla ahdistavan lähellä sitä tulevan talon nurkkaa. Taitaa mennä räjäytyshommiksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti