torstai 20. syyskuuta 2012

Uudet maanomistajat

Nyt sitä sitten ollaan virallisesti maanomistajia, tontti maksettiin lopullisesti eilen ja tänään käytiin allekirjoittamassa kauppakirjat. Kyseessä oli pieni epävirallinen tilaisuus jossa paikalla oli meidän lisäksi vain kaupungin edustaja ja kaupanvahvistaja.

Luulisi että tontin hinta (89500€) pitää sisällään kaikki mahdolliset tonttiin liittyvät kustannukset mutta ei. Sen lisäksi tulee vielä lohkomismaksua 901€ (lohkominen tehty 2006), varainsiirtoveroa 4% eli 3580€, lainhuudatusmaksua jne.

Pari virhettäkin on jo ehditty tehdä vaikka projekti on vasta alkuvaiheessa. Ensinnäkin pankkilainaa olisi pitänyt älytä kysyä pankissa töissä olevalta sukulaiselta, olisi voinut saada lainaa vähän pienemmällä prosentilla. 

Toiseksi kiinnitykset olisi voinut hakea itsekin, nyt pankki hakee ne puolestamme ja maksamme siitä 360€. Tämä selvisi meille vasta kauppakirjan allekirjoitustilaisuudessa. Hyvä puoli on kuitenkin se että maksu menee bonuksista, joten eihän se todellisuudessa lähde meidän tililtämme. Pankissa ei tietenkään edes vihjattu tällaisesta mahdollisuudesta.

Jatkossa pitää vaan entistä tarkemmin perehtyä jokaiseen vaiheeseen. Mutta nyt meillä on oma tontti ja tästä lähdetään kohti seuraavaa vaihetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti