sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Talopakettivertailua

Kaupungin toimitettua tonttipaperit, aloimme miettimään eri rakentamisvaihtoehtoja. Omat taidot riittävät lähinnä vääntyneiden naulojen irroittamiseen, joten oikealta vaihtoehdolta tuntui "avaimet käteen" -ratkaisu. Omien töiden osuus olisi ainoastaan rakennustyömaan siivoamista.

Maanantai-iltana 20.8 (paperien toimittamisen jälkeen) alkoi sitten talokirjojen tilaaminen; Kastelli, Jetta, Jukka-talo, Plania, Muurametalot, Deko, Design-talo. Kannustalolla talokirjat olivat maksullisia, joten sen osalta oli tyytyminen sähköisiin versioihin. Kastellilla oli tosi nopea toimitus, talokirja kopsahti jo keskiviikkona postiluukusta. Seuraavana päivänä tulivat Plania ja Jukka-talo, sitten pikkuhiljaa muutkin. Muurametalojen esite tuli vasta parin viikon päästä.

Jetta talomyyjä laittoi sähköpostiviestin, jossa kyseli onko talokirjaesite tullut perille ja tarjosi palveluitaan. Deko talomyyjä soitti henkilökohtaisesti ja tarjosi heidän vaihtoehtoaan. Muiden talotehtaiden edustajista ei kuulunut mitään. Sitten on vielä Kannustalo, heidän edustajalleen laitoin sähköpostissa kyselyn. Vastausta ei ole vielä tullut.

Maanantaina 27.8 mentiin tapaamaan K-rauta 75:n talomyyjää. Hänen mukaansa rakentamiskustannukset olisivat noin 2200 €/m2.  K-raudan paketti oli hyvän tuntuinen, se piti sisällään maanrakennuksesta lähtien kaiken. Sisustuksenkin saisi valita K-raudan valikoimasta, tämä oli ongelma useimpien talotehtaiden kohdalla. Niillä tuntui olevan hyvin suppeat valikoimat, joista valinnat olisi pitänyt tehdä. Mukaan saatiin vielä Omatalon esitteet.

Torstaina 30.8 kävin puhelinkeskustelun Jetta talomyyjän kanssa. Hän sanoi rakentamiskustannusten olevan 1700-1800 € /m2. Häneltä sain ehdokkaan pääsuunnittelijaksi/vastaavaksi mestariksi, jota voisi käyttää vaikka taloa ei heiltä otettaisikaan. Pitkän puhelinkeskustelun lopuksi selvisi että hänkin on pohjoisesta kotoisin ja tuntee vielä minun koulukaverin.

Sunnuntaina 2.9 käytiin katsomassa Plania talon esittelyä Helsingin Konalassa. Lähinnä oltiin kiinnostuneita sisustus- ja huoneratkaisuista. Kaupunkitalo ei miellyttänyt ulkomuodoltaan puolisoa eikä tytärtä.

Tiistaina 4.9. kävin puhelinkeskustelun Deko talon myyjän kanssa. Hän lähetti minulle erikseen parit piirustukset, joissa heidän yksikerroksiseen talomalliinsa oli tehty kellari. Ongelmana oli se että talon ulkomitat olivat kiinteät, sisätiloja olisi voinut muuttaa. 

Lopputulos eri taloesitteiden vertailusta oli se että niistä ei löytynyt sopivaa ratkaisua rinnetontille. Joten tässä vaiheessa päädyttiin ratkaisuun, että otetaan arkkitehti suunnittelemaan talo. Arkkitehdin piirtämien luonnoskuvien perusteella pyydettäisiin tarjousta ainakin Planialta ja Jetalta, jotka toteuttavat talopaketteja asiakkaan omien piirustusten pohjalta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti