keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Lammi-kivitalojen tarjous

Tapasin Lammi-Kivitalojen edustajan tammikuun lopussa Rakenna ja remontoi -messuilla Vantaan Myyrmäessä. Sovittiin silloin että pyydän tarjousta Lammi-Kivitaloista siinä vaiheessa kun rakennuslupapiirustukset ovat valmiit. Helmikuun alkupuolella laitoin piirustukset menemään (lähetin myöhemmin uudet kuvat koska jouduimme pienentämään autokatosta ja minä poistatin yhden ikkunan talosta, sen keittiön pienen tirkistysluukun). 

Viime viikolla sain sähköpostiin tarjouksen ilman hintoja. Maanantaina menin Vantaan Variston TaloTaloon jossa kävimme Lammi-Kivitalojen edustajan kanssa tarjouksen yksityiskohtaisesti läpi. Aikaa läpikäyntiin ja muuhun keskusteluun vierähti kolme ja puoli tuntia. Tarjous pitää sisällään täydellisen materiaalitoimituksen sekä talon että autokatoksen osalta. Tarjouksesta puuttuu betoni, harjateräkset, yläterassin pilarit (4 kpl) ja käyttöullakon lattia. Lisäksi Domuksen tarjouksessa ei ikkunoissa ollut sälekaihtimia (olin unohtanut mainita tarjouspyyntövaiheessa että ikkunoihin tulee sälekaihtimet).

Alkuperäisessä tarjouksessa kattona oli Ormaxin tiilikate, joka vaihdettiin toiseen versioon rakennuslupakuvien mukaisesti peltikatteeksi (Ruukki Classic).Maanantaina vaihdoin vielä Ruukin peltikatteen konesaumatuksi peltikatteeksi, saan tästä tarjouksen Lammin kautta mutta aion pyytää tarjouksia muualtakin. Samalla ruodelaudoitus muuttui tiheämmälle jaolle (Ruukki K300, konesaumattu peltikate K150).

Lammi-Kivitalojen edustaja oli pyytänyt pystytyksestä tarjouksen kahdelta rakennusliikkeeltä. Tarjousten sisällöt ja hinnat olivat hyvin lähellä toisiaan (hintaero noin 1000 euroa), kalliimmassa tarjouksessa oli telineet mukana.

Tarjoukseen oli sisällytetty rakennesuunnittelu (9600 euroa) joka ei ollut kilpailukykyinen minun aikaisemmin pyytämiini rakennesuunnittelutarjouksiin verrattuna. Tarjouksesta poistettiin rakennesuunnittelun osuus, jolloin kokonaistarjousten arvo oli 164000 - 165000 euroa. Pystytyksen osalta urakkatarjous tulee pienentymään hieman koska katon asennus jää pois. Mutta hintaa tulee lisää rahdeista, betonista/pumppauksesta, harjateräksestä, terassin pilareista ja muista pientarvikkeista.

Tarjouksen sisältö talon osalta:


Lammin Betonin tuotteet ja rungon täydentävät materiaalit
- Valmisanturamuotti LammiTassu LT36 (300x600x5000 mm) perustuksiin 
- Valmisanturamuotti LammiTassu P36 (300x600x600 mm) pilariperustuksiin Ulkoseinät Lämpökivi LL-400 ( anturapinnasta alkaen )
- Ulkoseinät EMH-350 halkaistu ( ulkoseinä ontelolaattakentän kohdalle ) 

- Ulkoseinät MH-150 ( päätykolmioiden ja eristekiertojen osalta )
- Kantavat väliseinät ja varaston seinät MH-200 
- Tukimuuri MH-250
- Kevyet väliseinät VSK-100
- Ulkopilarit PH-250
- Lammi liittoprofiilit, aukonylityspalkin terästapit 375mm x 16mm (30kpl/liittoprofiili) ja primerit ikkuna- / oviaukkojen ylityksiin 
- Ulkoseinien ladonnassa tarvittava uretaanivaahto ja -pistoolit, asennus- ja anturakiilat, ontelopalat sekä kuormalavat 
- Alapohjan ilma- ja radontiivistysprofiili
- Välipohjat ja terassit PARMAontelolaatta P18 ( Sahattuna rei'ityksineen vapaasti autossa työmaalla ) 
- Valmisporraselementti Elemento 9, leveys 1000, etenemä 270/187, kerroskorkeus 3000, 1 kpl. (mitat tarkistettava,
vaatii paikallavaluaskelman!)
- Savuhormi: Schiedel Tupla Rondo (1 kpl, pituus 10,33 m) sis.hormielementit, eristeet, keraaminen sisähormi (max 200mm), harkko- ja tulilaasti, liitoselementti, horminpohjalaatta, läpiviennin tiivistysteippi ja eristepaketti, puhdistusluukku (valkoinen) eristekivellä ja liitoselementillä, hormin tuentapaketti, savupelti, liitäntäkehys ja sadepiippuhattu


Ikkunat ja ovet
- Domuksen tuotteet tarjouksen nro 27067 mukaan 1.3.2013, ikkunoita 18 kpl ja ovia 3 kpl. (ei sis. rahtia eikä asennusta) 
- Kaskipuu ulko-ovet ( Pääovi "Rautu" 10x23 1 kpl ) 170mm karmilla, värillinen, 1,0-rakenne
- Kaskipuu ulko-ovet ( Umpiovi varastot "Olos"

Kattorakenteet
- Kattoristikot: Nr-ristikot (ristikkomallit liitekuvissa), solumuovikaista 6x150mm ja alasidepuu C24 48x148
- Liimapuupalkki: 
Liimapuupalkki L40 kantavien kattorakenteiden tuentaan ( tarjotut palkit merkitty liitekuviin ) 
- Katokset: 
Lujuuslajiteltu C24 sahatavara katoksien kantavina rakenteina (koot liitekuvissa)
- Ristisiteet: 
Kattoristikoiden tuentasahatavara 22x100 mm
- Päätyräystään kannattajat: 
Mitallistettu sahatavara C24 48x123 mm k900, viistämättömät

- Tuulenohjain, leveys 1200mm: Tuulensuojalevy 12 mm sekä kiinnitysrimat 48x48 mm 
- Yläpohjan kipsilevyt lämpimiin tiloihin: 1 x 13 mm kipsilevy
- Höyrynsulku ja -rimat: Höyrynsulkumuovi 0,2 mm ja mitallistettu sahatavara 48 x 48 mm, jako K300
- Puhallusvillat: Ekovilla puhallettuna n. 500 mm
- Tiivistystuotteet: Contega PV liitoskangas yläpohjaan, Contega FC liitosnauha ikkunoihin ja oviin, Tescon No1 tiivistysteippi höyrynsulkuun ja läpivienteihin sekä Orcon-f Tiivistysliima
- Aluskate: Rannila Rankka, kondenssisuojattu aluskate sekä kiinnitysrimat 48x48mm k900
- Ruodelaudoitus (konesaumakatto): 
22 x 100 mm B sahatavara, jako K150 ( harja- ja räystäät umpilaudoitus)

- Otsa- ja räystäslaudat (avoräystäät): Otsalaudat 2x21x145 (hienosahattu, valkoiseksi pohjamaalattu), räystäslaudat 23x95 (täyskantti, pohjamaalattu)
- Katosten aluslaudat (rakolaud.): Katosten aluslaudat 21x95 (hienosahattu, valkoiseksi pohjamaalattu) 

3 kommenttia:

 1. Olemme seurailleet blogianne sen alkumetreiltä asti. Mielenkiintoiseksi bloginne seuraamisen tekee se, että olemme samassa vaiheessa oman "työmaamme" kanssa. Kiitos, kun jaksatte päivitellä projektinne edistymisestä!

  http://mustaovi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän rakennusprojektimme tosiaan näyttävät olevan samassa vaiheessa. Me valitsimme juuri LVI-suunnittelijan ja liitoskohtalausuntopyyntö lähtee ensi viikolla.

   Minäkin sanoin sen HSY episodin jälkeen että rakennushankeeseen ryhtyvistä toisen pitäisi olla rakennusalan ammattilainen ja toisen lakimies. Tällä tavalla säästyisi monelta kertarakentajaa kohtaavista ongelmista.

   Lisäsin linkin teidän blogiinne meidän blogilistalle.

   Poista
  2. Terve! Paljonko talossasi on neliöitä ja mikä yhteiskustannus tontti poislaskettuna? Itselläni alkamassa ensi vuonna kivitalo-projekti n. 240m2 rinteeseen kahteen tasoon, tontti maksettu ja budjetti on 420 000-450 000e

   Poista