tiistai 26. maaliskuuta 2013

LVI suunnittelua

Kävin eilen LVI-palaverissa suunnittelijamme Risto Ojalan luona. Jouduin siirtämään tätä palaveria viikolla koska olin koko viime viikon koulutuksessa eikä sopivaa aikaa sille viikolle löytynyt.

Ikävä kyllä maalämmön puhti ei riitä vesikiertoisiin rättipattereihin, joten ne joudutaan vaihtamaan sähkötoimisiin.

Kosteisiin tiloihin (kph, khh, ph) tulee kosteusantureilla varustetut poistoilmaventtiilit (Fläktwoods KSOM tehostusventtiili). Niiden avulla saadaan ilmanvaihtoa tehostettua automaattisesti suihkun ym. veden lotrauksen ajaksi.

Kodinhoitohuoneeseen tulee oven viereen kurasyöppö ja sille erillinen hana. Talon etu- ja takapihalle tulee vesipostit. Etupihan vesipostia voi käyttää tarvittaessa auton pesuun autokatoksessa.

Ai niin, ne jakotukitkin saadaan piiloon, alakerrassa tekniseen tilaan ja yläkerrassa kuistin vaatehuoneeseen.


Edellisessä asunnossamme meillä oli pyyhekuivaimena Rej Designin Bamboo Quartet. Nyt rättipattereita on tulossa kolme kappaletta.

Alakerran pesuhuoneeseen leveä malli pyyhkeille

Yläkerran kylpyhuoneeseen kapea malli pyyhkeille

Kodinhoitohuoneeseen korkea malli märille vaatteille

6 kommenttia:

 1. miten on mahdollista ettei koneen puhti riitä vesikiertoisiin pattereihin? jos ne liittää käyttöveteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattialämmityksessä kiertävä vesi ei ole tarpeeksi lämmintä joten käyttövesi olisi ainoa vaihtoehto. LVI-suunnittelija sanoi että bakteerit alkavat lisääntyä vedessä jos sen lämpötila laskee alle 49 asteen. Maalämmön kautta saatavan käyttöveden lämpötila on alhaisempi kuin esim. kaukolämmön kautta ja se saattaisi laskea alle tuon 49 asteen jos vielä asennetaan vesikiertoiset rättipatterit. Tämän vuoksi hän ei suositellut vesikiertoisia rättipattereita. Meille ei myöskään ole tulossa erillistä kiertovesipumppua jota voisi hyödyntää.

   En ole LVI-alan ammattilainen joten luotan tässä tapauksessa kokeneeseen LVI-suunnittelijaan.

   Edellisessä asunnossamme oli tuollainen sähkötoiminen rättipatteri ja se toimi vanhan rivitaloasunnon pesutiloissa ikäänkuin ylimääräisenä lämpöpatterina.

   Poista
 2. Tekniikka-arkkitehtimme on palveluksessasi! Tekniikka-arkkitehti on rakentajan todellinen luottokumppani, joka ottaa kokonaisvastuun kotisi LVIS-tekniikan suunnittelusta.
  Tekniikka-arkkitehti laatii toiveidesi mukaiset suunnitelmat ja tekee niihin perustuvat pilkuntarkat LVIS-kustannuslaskennat alan ajanmukaisimmilla ja tarkimmilla ammattiohjelmilla. Luottokumppanisi varmistaa, että työt valmistuvat ajallaan, sovittujen kustannusten puitteissa – ja että työnjälki on aina ensiluokkaista. Tiedätkö, mitkä tekijät vaikuttavat rakentamisen laatuun? Energiavalvoja varmistaa laadukkaan rakentamistavan ja ehkäisee ennalta rakennuksen pilaantumisen aiheuttavat ongelmia. Energiavalvojan tavoitteena on varmistaa, että kotisi on mahdollisimman energiatehokas ja viihtyisä paikka hengähtää ja rentoutua. Energiavalvoja mittaa, etsii, paikallistaa ja raportoi rakentajien sekä LVIS-urakoitsijoiden tekemät virheet jo ennen kuin vahinko ehtii tapahtua. Energiavalvoja vastaa myös tiiviys- ja kosteusmittauksista sekä KVV- ja IV-työnjohdosta ja IV-säädöistä. Suomen LVIS-Suunnittelu on erinomainen strateginen yhteistyökumppani rakentajille, rakennusliikkeille ja rakennuttajille. Tarjoamme tehokkaita työkaluja ja kouriintuntuvaa hyödyllistä tietoutta LVI suunnittelu ja -töiden ostamiseen ja teettämiseen. Kertyvät säästöt kattavat helposti palveluistamme koituvat kustannukset. Hyödyntämällä palvelujamme ja asiantuntemustamme säästät silkkaa rahaa!

  VastaaPoista
 3. Hyviä vinkkejä LVI-suunnitteluun liittyen!

  VastaaPoista
 4. Helpottaa varmasti monien rakentajien LVI-suunnittelua tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 5. Hienoa että ammattilaisilta sujuu nämä työt, voin vain kuvitella minkälaista olisi itse yrittää näitä tehdä. Meillä on talo jo sen verran vanha, etten asennuksista muista. Kuitenkin nyt on jo tarvetta muutamille LVI-töille sekä huolloille. https://www.ukonputki.fi/lvi-huolto-ja--asennukset

  VastaaPoista