sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

LVI-suunnittelija valittu

Lähetin helmikuun loppupuolella LVI-suunnittelusta kaksi tarjouspyyntöä, toinen lähti arkkitehtimme suosittelemalle suunnittelijalle Risto Ojalalle ja toinen Spigotille. Risto Ojalalle olin soittanut jo etukäteen ja Spigotin edustajan olin tavannut Rakenna ja Remontoi messuilla. Risto Ojalan tarjous tuli parin päivän päästä sähköpostiin. 

Spigotin edustaja halusi henkilökohtaisen tapaamisen heidän konttorillaan. Torstaina ajoin töiden jälkeen Espoon Koskeloon kuuntelemaan Spigotin tarjousta. Minulta kyseltiin tarvittavat pohjatiedot suunnittelutarjouksen tekoa varten. Ilmanvaihtokoneeksi ehdotettiin Onnline eco XL:ää ja maalämpöpumpun kooksi 8 kW. Kuutiotilavuuden (650 m3) mukaan pumpun koko olisi ollut 10 kW mutta edustaja sanoi että täystehoista pumppua ei kannata ottaa. Itse olen koko ajan ollut sitä mieltä että meille tulee täystehoinen maalämpöpumppu.

Spigot tarjosi samalla kertaa myös sähkösuunnittelua. Lisäksi he tarjosivat tietenkin myös molempia urakoita, kustannuksia säästyisi koska kvv- ja iv-valvojien palkkiot sisältyvät toteutukseen. Heiltä olisi voinut pyytää tarjousta myös maalämpöpumpusta ja lattialämmityksestä. Tämä konsepti on varmaan hyvä jos haluaa yhden toimittajan kautta koko paketin. Minun tarkoituksena on kuitenkin ollut pitää suunnittelu ja toteutus erillään toisistaan.

Spigotin tarjous oli edullisempi mutta valitsin kuitenkin LVI-suunnittelijaksi Risto Ojalan, jolla kyllä tuntuu olevan aika paljon töitä (kts. edellinen postaus). Valintaan vaikutti myös se että hän on tehnyt yhteistyötä meidän arkkitehtimme/pääsuunnittelijamme kanssa.

7 kommenttia:

 1. Meidän LVI-urakoinnin on tehnyt Spigot ja olemme olleet oikein tyytyväisiä. Maalämpöpumppu tuli muualta, samoin sähköt.

  Hyvin teillä on jo suunnittelijoita valittuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spogotin tarjoukseen olisi sisältynyt kvv-vastaava, nyt meidän täytyy sitten valita LVI-urakoitsija että saadaan kvv-vastaava. Ellei sitten eläkkeellä oleva appiukko saa kvv-vastaavan papereita.

   Koko suunnittelijapaletti alkaa olla nyt kasassa, myös sähkösuunnittelija on valittu vaikka blogikirjoitus vielä puuttuukin. Minulla on nyt mietinnässä että otetaanko meille vielä a/v-suunnittelija ja akustointisuunnittelija (jos/kun päädytään kivitaloon, niin silloin akustoinnilla on merkitystä). Ja pitäisikö olla erillinen taloautomaatiosuunnittelija.

   Poista
 2. "Itse olen koko ajan ollut sitä mieltä että meille tulee täystehoinen maalämpöpumppu."

  Niin tulee meillekin, ja esim. www.pistoke.fi -maalämpömyyjät aivan erityisesti pyytävät aina varmistamaan muiden myyjien tarjouksesta, että pumpun teho ja kaivon syvyys todella takaavat 100%:n tehot.

  Lämpökaivon ja kait pumpumkin (?) tehot saattaa vuosien saatossa muutaman prosentin laskeakin, eli lähtöhetkellä tehoa kannattaisi olla vaikka 105% lasketusta käyttötarpeesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Spigot tarjosi juurikin tuollaista 80% tehoista maalämpöpumppua (NIBE). Minä yritän saada maalämmön tarjouspyynnöt lähetettyä tällä viikolla, osa toimittajista on jo pyydellytkin niitä. Katsotaan sitten minkälaisia paketteja muut toimittajat tarjoavat.

   Poista
 3. Itse tässä juuri keskutselin kaupungin rakennustarkastajan kanssa kvv-vastuiden, urakan ja suunnittelun hajauttamisen tarpeellisuudesta. Jos suunnitelma on pielessä, toteutus pielessä ja työnjohtokaan ei toimi, niin kaikki vastuut sekoittuvat yhdeksi vyyhdeksi. Hinnalla kilpaillaan paketoimalla nuo yhteen, mutta on aivan arpapeliä, onko hinta lopputarkastusvaiheessa edullisempi. Juuri näin onminulle käynyt nimiä sen kummemin enää korsotamatta. Pisteeksi i:lle kvv-vastuun irtisanomisella kiristetään, kun pitäisi ryhtyä korjaamaan. Olin itsekin vielä aika auvoisessa käsityksessä muutama kuukausi sittten.

  VastaaPoista
 4. Hyvä että suunnittelija valittu, saa sitten LVI-urakointi alkaa! Ystävä myös rakentaa tällä hetkellä, välillä olemme käyneet katsomassa, mikä tilanne on rakennustyömaalla. Mielenkiintoisia projekteja, aina mukava seurata.

  VastaaPoista
 5. Tuo on hyvä juttu, jos kilpailuttaa ja vertailee hieman tarjouksia. Niissä varmasti on eroja. Meidän täytyisi myös hieman tehdä hommia meidän talossa. Ainakin LVI-huolto olisi tarpeen, ja mieluiten nopeasti. Täytyisi vain löytää joku, joka sopii budjettiin sekä meidän aikatauluun. https://www.lvihuoltomarjamaa.fi/lvi-huolto

  VastaaPoista