sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kuokka maahan

Tai paremminkin kauha. Maaurakoitsija toi perjantaina kaivinkoneensa tontille ja kun menin lauantaiaamuna käymään tontilla niin kaikki puut oli kasattu siististi pinoon ja kannot kaivettu maasta. 


Puut kasattu ja kannot kaivettu
Osa kannoista oli jo tien laidassa. Tällaisella koneella maatöitä tehdään.

Illalla kävimme vielä appiukon kanssa merkkaamassa talon kulmat tarkemmin paikalleen. Nyt oli kaikki kannot kasattu tien viereen ja pintamaat kuorittu pois.Pintamaat kuorittu


Kyllä näistä sen kiviaidan saa tehtyä

Kävin tänään illalla tontilla ja nyt oli jo louhittava kalliokin ilmestynyt esiin. Talon pohjan kaivaminen näytti olevan jo pitkällä. Olin tilannut talon paikan merkitsemisen ja rakennuskoron vasta 20.5. mutta täytyy huomenna soittaa ja pyytää tuomaan ne jo aikaisemmin. 


Talon pohjaa on jo tasattu ja tuloksena on isot sorakasat

Tässä näkyy louhittava kallio kokonaisuudessaan. Louhintaurakoitsijakin pitää alkaa hätyyttelemään paikalle.

Talon pohja alkaa kohta olla jo lopullisessa korossaan. Maaurakoitsija on kaivanut viime kesänä tien toisella puolella olevan talon pohjan ja sai sieltä otettua koron tilapäisesti. 

2 kommenttia:

 1. Hirmu nopeasti tontti muuttuu ulkonäöltään. Ajoin tänään ohi ja vaikea uskoa kuinka tehokasta tuo maan muokkaus on tässä vaiheessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, minäkin luulin että tuohon menisi ainakin viikko mutta maaurakoitsija olikin tosi ripeä liikkeissään. Tänään sieltä vietiin maata useampi kuorma mutta tuntuu että kasa ei pienene yhtään kun lisää kaivetaan. Nyt on pohja saavutettu ja ensi viikolla pitäisi tapahtua louhinta.

   Minä kävin eilen pyörähtämässä teidän kääntöpaikalla ja katsomassa mitä siellä tapahtuu. Teillä on maaperätutkimus edessä mutta teidän tontilla ei taida olla kalliota samalla lailla kuin meidän tontilla.

   Poista