tiistai 28. toukokuuta 2013

Yskähdellen ylöspäin

Parin viikon ajan tontilla mentiin alaspäin ison kauhan ja dynamiitin avulla kunnes viime viikon torstaina päästiin pohjalle. Sitä seurasi muutaman päivän hengähdystauko sillä aikaa kun maaurakoitsija kävi tekemässä täyttöjä toiselle työmaalle. Sunnuntaina palaveerattiin maaurakoitsijan kanssa tontilla ja mietittiin miten tästä jatketaan. Päädyttiin siihen että ylimääräistä maata ei aleta kuskaamaan pois mutta isot kivet siirretään eri paikkaan että vesi- ja viemäriliitokset saadaan tehtyä. Kävin vielä hakemassa 200 m2 suodatinkangasta K-Rauta 75:sta ja maaurakoitsija lupasi tilata sepeliä tontille heti maanantaiaamuna. 

Seuraavana aamuna kun menin aamukahdeksan maissa käymään tontilla niin ensimmäinen sepelikuorma oli jo tuotu sinne ja leviteltykin suurimmaksi osaksi (ylin kuva). Töiden jälkeen tapasin tontilla kvv-urakoitsijan suunnitelmien läpikäynnin merkeissä ja silloin pohja oli jo täysin valmis. Poislähtiessä tuli vielä mittamies palauttamaan talon kulmapisteet takaisin alkuperäisille paikoille.

Tietenkään kaikki ei sujunut niin kuin olisi pitänyt, tänä aamuna maaurakoitsija soitti aamuseitsemän jälkeen että talon vasemmasta takakulmasta on louhinta jäänyt "kovaksi". Louhinta piti tehdä niin että talon ympärille saadaan 120 cm alue salaojaputkien sijoittamista varten. Kallio oli kyllä yläosasta sen 120 cm irti mutta alaosasta se oli takanurkan kohdalla vain 40-50 cm. 

Maaurakoitsija ehti soittaa louhijallekin, joka varautui jo tulemaan paikalle. Uusi louhinta olisi tehty kiilaamalla. Onneksi kallio oli sen verran haurasta että siitä sai louhittua tarvittavan määrän kiveä (keskimmäinen kuva) kaivinkoneeseen kiinnitetyllä iskuvasaralla

Huomenna tontille tulee salaojaputket, vesi- ja viemäriputket sekä suojaputket maalämmön liuosputkille. Nämä asennetaan vielä ennen anturoiden laittamista koska ne tulevat menemään anturoiden alapuolella. Lammitassu anturamuotit pitäisi tulla torstaina ja anturoiden asennus aloitetaan ensi viikolla. Ensimmäinen kivikuorma, 36 lavaa, tulee ensi viikon torstaina.

Tästä lähdetään jatkamaan ylöspäin...


Eilen aamulla oli sepelin levitys meneillään

Tänä aamuna otetussa kuvassa "kova" kallio on jo louhittu kaivinkoneen "vasaralla"

Tänään iltapäivällä otetussa kuvassa sepeli on levitetty koko pohjan alueelle ja ongelmanurkan kohdallakin on nyt tilaa 80 cm eli salaojaputki saadaan asennettua

2 kommenttia:

 1. Hieno fiilis varmasti päästä pikkuhiljaa ylöspäin :)
  Hyviä päivityksiä, kiva lukea kun moni asia varmaan tulee tehtyä samalla tavalla kun kellarillisia molemmilla. Tietää vähän mitä odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hienoa että hommat pääsevät nyt oikeasti käyntiin. Tässä on heti huomannut että tontin käyttö olisi pitänyt suunnitella hyvin etukäteen eli mihin kaivetut maat sijoitetaan tontilla, minne sähkö tuodaan, minne maalämpökaivo lopulta tulee. Meillä maalämpökaivo oli alunperin laitettu sellaiseen kohtaan että sitä ei olisi voinut tehdä rakennusaikana koska kyseistä aluetta tarvitaan tavaran vastaanottoon. Uusi kaivon paikka on nyt sorakasan alla, joten se tehdään sitten kun kellari on nostettu ja täytöt tehty.

   Poista