lauantai 4. toukokuuta 2013

Puustelli keittiö

Huhtikuun OmaKoti messuilla törmäsin serkkupoikaani Puustellin osastolla, hän on myymäläpäällikkönä Helsingin Puustellilla. Itse asiassa tapasin Puustellin edustajan tammikuussa Myyrmäen messuilla ja hän kyseli, nimeni kuultuaan, että onko heidän myymäläpäällikkönsä minun sukulainen. Joten ihan sattumalta en serkkuuni törmännyt.

Olin jo päättänyt että sisustussuunnittelija suunnittelee meidän keittiön mutta kun serkkuni  ehdotti tapaamista keittiösuunnittelun merkeissä niin ajattelin että katsotaan nyt minkälainen lopputulos saataisiin hänen kauttaan. Sovimme siis tapaamisen eiliselle päivälle Puustellin Herttoniemen toimipisteeseen.

Tällainen keittiö saatiin aikaiseksi parin tunnin istumisen jälkeen
- alalaatikostot mattavalkeilla ovilla ja alumiinilistaisilla uravetimillä
- taso on kiiltävän valkoista kiveä
- yläkaapit kiiltävän valkoiset ja ilman vetimiä (avaaminen oven alaosasta)
- pesualtaan vasemmalle puolelle laskutilaa
- uuni nostetaan komeroon ja mikro sijoitetaan sen yläpuolelle
- pakastin on puolikorkea
- jääkaappi ja pakastin integroiduilla ovilla (näihin tulee pystyvetimet)
- jääkaappi ja astianpesukone sijoitetaan vierekkäin (väliin kalustelevy)
- pakastin ja uuni sijoitetaan vierekkäin (väliin kalustelevy)
- pyöristetty allas, on helpompi pitää puhtaana kuin kantikas
- täysintegroitu astianpesukone

Tämän keittiön plussat ja miinukset
+ laskutaso altaan vasemmalla puolella
+ uuni saadaan nostettua komeroon
+ liesitason alle saadaan tilaa paistinpannuille ym. 
- altaan ja liesitason välin kapeus (jos allas on 800 mm, niin väli on 550 mm)
- pakastin ja uuni vierekkäin (jos vaan toimii näin niin silloin on ok)

Saan ensi viikolla tarjouksen keittiökalusteista, kivitasosta ja Siemensin kodinkonepaketista. Puolikorkea pakastin on AEG:lta koska Siemensiltä ei löytynyt sopivaa mallia joka olisi mahtunut Puustellin puolikorkeaan kaappiin. 


Kokovalkoinen keittiö miellyttää Maritaa mutta onkohan jo liiankin valkoinen...


Puustellin 3D keittiösuunnitelma. Kuvassa näkyy myös keittiön valaistusta eli yläkaapistojen alaosaan tulee Led-nauhaa tasoa valaisemaan. Yläkaapistojen päälle tulee Led-nauhaa tuomaan epäsuoraa valoa keittiöön.

3 kommenttia:

 1. pakastin ja uuni vierekkäin..hmm..
  astianpesukone ja jääkaappi vierekkäin..hmm................

  VastaaPoista
 2. Ihmettelimme samaa asiaa omaa keittiösuunnitelmaa tehdessämme. Keittiöfirmasta vastattiin epäilyihimme, että nykyajan uunit (ja muut lämpöätuottavat laitteet) eivät enää kuumene ulkokuoreltaan samalla lailla kuin aikaisemmin. Tällöin lämmin laite ei kuumenna vieressä olevaa viileää laitetta ja päin vastoin.. Mene ja tiedä. Ainakaan oma 500-asteeseen lämpenevä pyrolyysiuuni ei juuri ulkoapäin kuumentunut!

  Valkoinen keittiö on oikein klassinen ja ajaton. Valkoisuutta on helppo piristää tekstiileillä ja pienesineillä kauden ja omien mieltymysten mukaan. Tammiviiluisten, mustien, punaisten etc. ovien vaihtaminen maun mahdollisesti muututtua onkin sitten isompi investointi ;)

  Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin vakuuteltiin että uudet uunit ja astianpesukoneet eivät kuumene liikaa. Maritan kaverin sisko on keittiösuunnittelija ja hän taas on sitä mieltä että noita laitteita ei kannata laittaa vierekkäin. Toisaalta velipojalla oli jo 90 luvun alkupuolella jääkaappi ja uuni vierekkäin eikä mitään ongelmia ollut.

   Vilkaisin teidän keittiön pohjakuvaa ja sen mukaan näytti että teille tulee kaksi uunia vai onkohan toinen niistä mikro.

   Poista